設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: MM622

[重低音] $2,000 以下 Best Buy Subwoofer

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

"$2000真係好難..............如果要夾硬買隻二千樓下既, 你不如慳返d錢唔買住, 你買左既, 遲d都一定會換" x2
ikkjr 發表於 2009-5-6 12:38

都唔係一定...但都有9x9...

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章

MM622 兄 , 首先窮同玩AV要分開黎講 , 玩 AV 係要講心 , 有錢又如何 , 有錢人未必會玩 AV , 只會買 LV , 有錢人可能只係買 AV , 唔係玩 AV , 因為無心去玩 . 我相同呢度好多 Ching 都係要慢慢存錢或者分期去買一件心 ...
KUNGKUNG 發表於 2009-5-6 15:15

KUNGKUNG兄,
好正和令人感動的post

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

MM622 兄 , 首先窮同玩AV要分開黎講 , 玩 AV 係要講心 , 有錢又如何 , 有錢人未必會玩 AV , 只會買 LV , 有錢人可能只係買 AV , 唔係玩 AV , 因為無心去玩 . 我相同呢度好多 Ching 都係要慢慢存錢或者分期去買一件心 ...
KUNGKUNG 發表於 6-5-2009 15:15

講得好!
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章

前置及中置喇叭係十年前Q系列最低既型号, 過去超過 10年都係用一部 Denon 杜比 Logic 既AV Amp (Model: VAR-1200G) 同 DVD 机聽音樂。

由於以前一直租屋住, 冇花錢同精神响 AV上, 但過幾個月有自己屋 (約700 呎),  ...
MM622 發表於 2009-5-6 14:37

MM622兄,
其實要2k樓下要買一個好的sub仔真係有困難,
其他Ching建議你買一個好小小的subwoofer也是絕對出於好心,
不想你浪費彈藥而巳.
如果budget真是非常緊,
會否考慮儲蓄够彈藥再買呢

Just my 2 cents.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

前置及中置喇叭係十年前Q系列最低既型号, 過去超過 10年都係用一部 Denon 杜比 Logic 既AV Amp (Model: VAR-1200G) 同 DVD 机聽音樂。

由於以前一直租屋住, 冇花錢同精神响 AV上, 但過幾個月有自己屋 (約700 呎),  ...
MM622 發表於 2009-5-6 14:37

作為一個過剛搬出來無奈的過來人,我都明白budget唔能夠話加大就加大,給你一個小小的建議,一對靚的前置出來的低音,絕對比2k 樓下的sub仔 靚聲,唔好比 5.1 果 "點一" 搞亂自己,sub 仔係用來彌補前置低音的不足的,你有對咁好的前置,買隻低階 sub 仔,好可能會破壞左成個大環境,夾出來不倫不類,我自己入伙後都係玩住 5.0 先,過左大半年先買番隻 sub 仔,記住呢個唔係 budget 的問題,係 2k 樓下的sub仔,唔配同你的靚前置住埋一齊

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

作為一個過剛搬出來無奈的過來人,給你一個小小的建議,一對靚的前置出來的低音,絕對比2k 樓下的sub仔 靚聲,唔好比 5.1 果 "點一" 搞亂自己,sub 仔係用來彌補前置低音的不足的,你有對咁好的前置,買隻低階 sub ...
阿定 發表於 2009-5-6 16:25

x2
一隻有質素的拾仔可給你的影院進入另一個世界!
$6000拾仔+$1000喇叭氣氛一定好過 $6000喇叭+$1000拾仔(親身試過)
如果比我楝,我令願要隻靚拾仔先!

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

作為一個過剛搬出來無奈的過來人,我都明白budget唔能夠話加大就加大,給你一個小小的建議,一對靚的前置出來的低音,絕對比2k 樓下的sub仔 靚聲,唔好比 5.1 果 "點一" 搞亂自己,sub 仔係用來彌補前置低音的不足 ...

定兄 , 非常同意你的講法 . 最緊要係 MM622 兄 都係 70% 以聽 JAZZ 為主 .

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

作為一個過剛搬出來無奈的過來人,我都明白budget唔能夠話加大就加大,給你一個小小的建議,一對靚的前置出來的低音,絕對比2k 樓下的sub仔 靚聲,唔好比 5.1 果 "點一" 搞亂自己,sub 仔係用來彌補前置低音的不足 ...
阿定 發表於 6-5-2009 16:25

又講得好!
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

阿定 發表於 2009-5-6 16:25

無錯, 小弟都係岩岩置業搬左出黎住, 知道好重負擔, 所以budget唔夠既就不如留起d錢, 唔好買住~~

講開又講.........我未裝鐵閘就買左隻mm8............差d俾老細"凌遲"..........唔好學我......

星級玩家

可以留意下有冇師兄放二手!