設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 阿定

[◆星級分享會◆] Post76 x 王馨平《馨情》之夜分享會 會後感討論帖

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

可能佢聽錯左係自"家"人.............
sunboy 發表於 2012-5-18 12:35

退燒了

高級玩家

回復  wifier

你前面?!唔通你係坐最後一行的座位,咁我地前面第二行都有男仕不停影相.. ...
twins_ahsa 發表於 2012-5-18 11:38

重之下次檢點d
TV PAN P50V20H
Amp Onkyo NR5009
BDP Oppo 95
F.Spk MA RX8>SFH PX x2
C.Spk MA RXLCR>SFH PX x2
S.Spk Mirage Nano Prestige
Sub Sunfire HRS10

新仔玩家

想問下大家師兄,請問點樣先可以從電腦上載相到這個論壇呢?..因為我有相了,不過我未睇到點樣可以上載到相,請指教..

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

想問下大家師兄,請問點樣先可以從電腦上載相到這個論壇呢?..因為我有相了,不過我未睇到點樣可以上載到相,請 ...
twins_ahsa 發表於 2012-5-18 17:26

要張相唔過300K(即係要resize張相), 仲要reply果陣係要 "高級模式" 去回覆, 妳就會見到有圖片的製可以按
退燒了

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

係時候做番D實質的事情啦,其實當晚回家後已經好想出感想,不過因為要執好D相,第二日交比果位痴情Fans,所以果晚都成三四點先訓,結果昨晚又因為前晚太夜訓而早早入睡

言歸正傳,其實當晚第一眼見到Linda的時候,真係覺得Linda好高好靚 ,最重要係相隔多年都仍然明艷照人 ,真係不得不讚下Linda。記得係讀書年代,阿V, Charlie同Linda都係好多人心目中的偶像 ,當時自己喜歡呢幾位都一定係因為佢地實在太靚,而且yes card盛行,加上自己年紀仲細唔會識欣賞咁多 ,不過覺得當年真係唱歌比較有實力的(以呢三位計),我會首選Linda (即使我係好喜歡阿V),特別係唱D國語歌,所以時至今日,係分享會見到Linda問我地,究竟多年以來喜歡佢D咩,其實我好想搭佢(不過我害羞),以前真係只喜歡佢靚,今次見過佢真人之後,佢真係好率直,好好人完全無架子 ,而且佢復出其實我都有諗個點解 ,照計已經做左少奶奶多年,無乜理由需要再出返黎博,不過聽完佢當晚的分享,我更加覺得Linda佢真心喜歡音樂的情懷 ,絕唔係為錢或者係得閒無野做,由她的內心裡感覺到佢對音樂的喜愛和熱誠,唔想我地只係單單當佢係花瓶咁看待,依個係我feel到佢的感覺 ,所以我對Linda再次刮目相看

回應Linda的問題,究竟喜歡佢D咩野?? 唱歌靚聲?? 又或者Linda適唔適合做HiFi碟? 其實我自己覺得Linda佢把聲本身係幾靚 ,而且佢的歌聲係好有個性,令人一聽就知佢係Linda,而且歌聲中又溫柔中帶點堅強,令人聽完有好舒服好自然的感覺, 絕不會為賣弄歌唱技巧或靚聲而去唱 ,而且多年後的今日,更加感覺Linda多了一份歷練 ,令她演繹的時候對於感情的投放有莫大的幫助,佢的率直同埋真實自然唔造作同佢唱歌好配合,我覺得呢個係Linda的優點 ,再加上她對音樂的認真同埋果份熱誠,我本人好期望佢會向住呢個方向繼續去 ,雖然有時要考慮到市場的需要,但係好的音樂的而且確需要時間同埋心血去做 ,努力呀Linda,期望妳做到自己真心想做的事情,一直都會支持妳。

一個普普通通的小Fans上

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +60 金錢 +10 收起 理由
SonSon + 10
sunboy + 10 如果文字的顏色深色番D會易睇D! ...
ctwdavid + 10
wil-wil + 10 + 10
Collection + 10
rlwk2009 + 10

查看全部評分

退燒了

新仔玩家

回復 154# jack331

唔好意思想再問一下,我的相有1.76MB,請問我可以點樣壓縮呢?

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

想問下大家師兄,請問點樣先可以從電腦上載相到這個論壇呢?..因為我有相了,不過我未睇到點樣可以上載到相,請 ...
twins_ahsa 發表於 2012-5-18 17:26

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1
My E-mail:rlwk2009@post76.com
Projector:Sony VPL-VW260ES
Screen:OS Pure Mat II EX 90   
AV AMP:RX-A2040
POWER AMP:Emotiva XPA-5
BDP:Panasonic DMP-UB400
前置:Dali ikno 5 mk2
中置:Dali vokal 2 m

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  jack331

唔好意思想再問一下,我的相有1.76MB,請問我可以點樣壓縮呢? ...
twins_ahsa 發表於 2012-5-18 18:13

基本上用小畫家將啲相改為 800 X 600 就ok
My E-mail:rlwk2009@post76.com
Projector:Sony VPL-VW260ES
Screen:OS Pure Mat II EX 90   
AV AMP:RX-A2040
POWER AMP:Emotiva XPA-5
BDP:Panasonic DMP-UB400
前置:Dali ikno 5 mk2
中置:Dali vokal 2 m

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 127# SonSon
要推薦collection兄做歌迷會會長
SonSon 發表於 2012-5-18 11:14

做埋保母也可

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 133# jack331
已經比番張原相Collection兄啦
jack331 發表於 2012-5-18 11:30

無言感謝