設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: afraiding

[請教] 邊度有得DL BLUE RAY 戲 同 點樣可以播

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

邊度有得DL BLUE RAY 戲 同 點樣可以播

言論自由ok,不過76 都有版規,
版主刪post 合理,唔刪post 係希望員會自律!

要傾私下pm 傾,公開討論唔係咁好!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
jack331 + 5 我很贊同

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 51# 命硬好人

版主刪post 合理,唔刪post 係希望員會自律! (睇版主心情而已)

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 50# akira11092

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

回復 50# akira11092

其實DL與否,備唔備存ISO檔都好,此乃私人行為,我地只係籍着衣個post提供有咩好既途徑更平宜去買隻碟睇下。記住大家都要尊重對方才是皇道!謝謝!

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

回復 52# adamkong

Adam兄,梗係唔係睇心情,唔刪post係希望大家能理性討論,相反如果件事發展到互罵對方,為免傷到版員之間,刪帖係無可夸何之下亦要進行!謝謝!

評分

jack331 + 5 講得好~!!

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

回復  akira11092

其實DL與否,備唔備存ISO檔都好,此乃私人行為,我地只係籍着衣個post提供有咩好既途徑 ...
Ken704 發表於 2012-4-26 09:09

所以身為管理員既對呢類 post 一定要抱持平態度, 開得討論區就要容納各方面既聲音
唔容納某方面做法就自有公論, 大家不彷一齊討論下, 但一見呢類話題就刪除呢類係 "共產黨" 所為.....此風不可長
要捍為香港言論自由能容納多元聲音呢D先至係香港核心價值, 否則就如同鄰近地區無異, 還望當權者切記慎行

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我唔可以要求每個人都道德標淮要做到全球最高,一來我自己做唔到,唔會叫人咁做,二來道德只係大部份人的主流思想而己,無話標唔標淮

Download 時間長短、內容大小,並唔係非法下載與否的考慮,電影人出錢拍一套戲出來,你買碟又好,租碟又好,都叫做有辦法比到錢從事拍攝電影的團隊,人地有付出比你去欣賞,你有無付出比番錢對方,呢樣先最重要!

至於買完即rip即放或即睇即放,買水貨定行貨等,道德上未必係最高標淮,但起碼係合法的,而且或多或少都付出左比拍攝團隊,而過唔過到自己果關好睇你自己,但最少過到人地果關,即香港法律就是了!

如果有人因為種種理由而去睇老番,下載ISO,希望最少唔好認為自己係理正氣壯,光明正大就已經可以了

評分

參與人數 2威望 +15 收起 理由
jack331 + 10 我很贊同
emuho888 + 5

查看全部評分

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  命硬好人

版主刪post 合理,唔刪post 係希望員會自律! (睇版主心情而已) ...
adamkong 發表於 26/4/2012 09:03

樓主個post,除咗內容有違規之嫌需要蔽屏外,其他版友所出之回覆,到此為止冇就主題提供教學 / 轉貼 / 提供任何資料或任何不專重他人意見成份。以我所見只係大家就住主題各舒己見,總之一日無過火言論,冇違反版規行為,何需刪帖,梗加唔係睇心情啦。如果要刪帖既晨早已做咗,當日點會只係留標題冇內容呢。總之每逄有類似翻版軟件題目,一定有熱烈討論,總之大家持著理性專重便OK.

評分

jack331 + 5 我很贊同

查看全部評分

2萬

鑽石玩家

回復 57# 阿定

真金白銀買碟番嚟rip完再放!我覺得真係無乜問題 同時有rip碟係為左唔使經常拎隻碟出嚟放落碟機,減少隻BD損耗 並非一定係放二手
AV初哥,新手上路
法號「夢遺大師」
[img]http://

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  阿定

真金白銀買碟番嚟rip完再放!我覺得真係無乜問題 同時有rip碟係為左唔使經常拎 ...
emuho888 發表於 2012-4-26 10:06

有買碟自己COPY 俾自己應該係冇問題