設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: afraiding

[請教] 邊度有得DL BLUE RAY 戲 同 點樣可以播

銀級玩家

其實上網都搵到方法,自己Search DVDFab  or anydvd
用途...自己Search再睇,費事比人刪文
除了個人覺得值得收藏的會買正版外,其他我都係租碟返黎搞
不過租碟既話,你都要買部bluray燒錄機黎讀碟

租碟...
西灣河太安樓地下個商場仔有一間,數量都唔錯
筲箕灣愛蝶灣地下又係商場仔有一間,數量同太安樓果間比差少少,少在港產片比較少
九龍只知旺角德發,數量比較多
藍田都有,不過數量好少

再唔係...你可以去信和買2手碟,或去德發買原裝碟,睇完...黎76放番出去都得

至於dl呢...我都知道有幾網站有

黑鑽玩家

其實上網都搵到方法,自己Search DVDFab  or anydvd
用途...自己Search再睇,費事比人刪文
除了個人覺得值得 ...
執濟 發表於 2012-4-25 19:51

Ching 小心好, 租碟後rip返個copy都算飯法哥, 會被刪文乎?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

多口撘下咀。
76 係非常反對侵犯版權既行為。
樓主自己想DL 其實無問題,但係76呢度咁明目張膽問又好 似有少少過態。
DL, 老翻一定有,但有回報就要付出。相信網上一定有相關既溝道 (應該唔係76) 搵到你要既野。
去第二度問啦。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

多口撘下咀。
76 係非常反對侵犯版權既行為。
樓主自己想DL 其實無問題,但係76呢度咁明目張膽問又好 似有 ...
沙煞比 發表於 2012-4-25 21:09

大王 KILL POST 喇 !!!
有小朋友的..不要玩 HiFi

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

大王入黎都唔會Kill Post! 雖然我地Blu-ray係嚴禁討論番版, 但有時侯我地係需要依D Study Case去比一D新人睇除左去舖頭買碟外, 有咩方法用比較平既價錢去欣賞一套電影. 從而與眾同樂! 當然犯法既, Post76唔會支持, 但我地可以透過每位會員既勸喻, 希望令唔想用太多錢/或唔買碟既人從而對正版有番小小正確觀念. 你地可以話就算我地講咩有人要Download就Download唔會理. 但我有一樣野可以肯定, 就算當事人唔接受都好, 總會有人睇到以上師兄既句子而有小小感覺吧! (P.S.有好多師兄巳係Post中提供好多好方法,只係依個Point我點可以整個Post Cut左去呢)

有時侯犯法既野 , 作為藍光區舵手既我 ( 就當我不知量力好了) 我認為有時係需要經過大家理性討論去面對/解決問題. Cut Post未必係一個好選擇, 因為大家有自己既言論自由. 與此同時, 大家亦要珍惜自由可貴, 千奇唔好用詞句刻意攻擊任向人! 如有發現一定會個別地Cut出Post既會員. 當然間唔中我地亦會發現一D純問老番個D問題, 依類標題我相信我既好拍檔SonSon版主會第一時間處理!

(P.S. 多謝大家用左閣下寶貴時間去睇我以上1篇小廢話去解釋點解唔Cut Post )

評分

參與人數 4威望 +33 收起 理由
jack331 + 10
lkljason + 5
pongyusum + 8
emuho888 + 10

查看全部評分

2萬

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 45# Ken704

每個人價值觀唔同啫 所以哩post我一直都無出聲,各位都不需要勞氣 每個人選擇既路都唔會一樣

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
Ken704 + 10 Good!

查看全部評分

AV初哥,新手上路
法號「夢遺大師」
[img]http://

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Ken Sir講得好,可以作case study,透過大家討論去糾正某部分人dl而唔去買正版的觀念,只要大家理性討論,實在諗唔到要cut post的理由

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
Ken704 + 10 多謝支持小弟!

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

如果要 DL 一隻 50G BLU-RAY , 分分鐘要好多日, 一個唔少心中途出事, 認真白費時間, 買隻碟好過啦, 有包裝有盛. 駛咩 DL 咁麻煩!

科林玩家

回復 41# 執濟

咁可唔可以O係電腦播 ?
或者放入外置HDD 插去BDP 睇得唔得?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我講句公道話, 大家都唔好係度扮正義包括埋果D經常post 爛銅鐵上黎既
咪又係果頭 rip 完再放返去二手區, 留個 iso 就叫駛左錢買正版....呸