設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: plnl88

[討論] IP2 Fuse: 5a 20mm 機內用的 Fuse

鉑金玩家

回復 70# plnl88

我果支中間D藍色部份有些腿色, 有影向嗎?

鉑金玩家

37PFl5603D

37PFl5603D
回復 67# plnl88

AMP 比較扯電,用低於 3.15A 驚佢唔夠電,用 4A 又驚佢大得滯會燒 PCB。
除非師兄好想試/玩下,又唔怕換 amp,否則唔建議換。 咁有冇其他牌子有3.15A的?

TV 方面:
想問問師兄的是什麽牌子電視,同鈀屎是否只泊落跟機線?  
直接泊落跟機插蘇中, 昨晚亦有兩邊都調轉插下, 但效果差不多.
鈀屎的效果比銠屎明顯得多,尤其是聲的改變。應該一泊落去就見到/聽到變化。
LOOK  http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=97435
連埋師兄你已有兩位師兄話泊左鈀屎見唔到有乜分別。
可否比小弟家訪一次,幫手試多次,解開小弟心中的謎思。  老細成日係度, 不太方便, 如有機會一定通知晶兄你, 但我家住粉嶺喎.....

PS: IP2 一般唔使煲的,泊左兩日後更見效果明顯。
Hi Fi Tuning 13A 就要煲幾個月。

呀,師兄可否 PM 小弟你支鈀在那兒買?用了多少錢買?
update 下小弟現時的市價。 已PM給你了

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  plnl88

我果支中間D藍色部份有些腿色, 有影向嗎?
andylau.com 發表於 2012-4-11 13:41

個張貼紙黎,無影向的。

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  plnl88

AMP 比較扯電,用低於 3.15A 驚佢唔夠電,用 4A 又驚佢大得滯會燒 PCB。
除非師兄好想試/玩 ...
andylau.com 發表於 2012-4-11 13:59

咁有冇其他牌子有3.15A的? <--- 又唔覺其他牌子有啲 N.15 的 fuse 喎。

電視聲都無改變?

1萬

黃金玩家

回復  plnl88

除非師兄好想試/玩 ...
andylau.com 發表於 2012-4-11 13:59

THX 師兄報料。
師兄 隻菲利浦幾多吋?

鉑金玩家

咁有冇其他牌子有3.15A的?
plnl88 發表於 2012-4-11 14:08

老人家既我梗家唔覺....

鉑金玩家

回復 75# plnl88

37吋.    唉..... 隻AMP真係舊度連屎都換唔到!!!!

1萬

黃金玩家

老人家既我梗家唔覺....
andylau.com 發表於 2012-4-11 14:32

我估我老過師兄。

1萬

黃金玩家

回復  plnl88

37吋.    唉..... 隻AMP真係舊度連屎都換唔到!!!!
andylau.com 發表於 2012-4-11 14:34

又唔算細呎吋喎。
我幫阿哥部 37" Pan 仔 CCFL LCD 泊左支銠屎,
都即時見光左,立體左。
真 R 頭。
電視機無效果,師兄試下將支鈀屎泊落部 amp 的蘇頭度。

鉑金玩家

回復 79# plnl88

又唔算細呎吋喎。
我幫阿哥部 37" Pan 仔 CCFL LCD 泊左支銠屎,
都即時見光左,立體左。
真 R 頭。
電視機無效果,師兄試下將支鈀屎泊落部 amp 的蘇頭度。

我係覺得效果有改變左既, 不過又說不出來.   等我再拎隻少時出來昅真D先......  

如果係咁, 放落CHEAPCHAEP PAN仔BLURAY機的插蘇好嗎?