設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: plnl88

[討論] IP2 Fuse: 5a 20mm 機內用的 Fuse

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

兩部電視 (500a 用 2支),兩部 BDP,= 5
三部 MTV STB,三套 PF30濾三濾,=3+9
再加一隻 ISOL-8 電處。=1
...
plnl88 發表於 2012-4-11 00:52

總共18支呀 = Fuse King

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

正考慮緊兩粒屎點安排,  
如把兩者調轉, (即isoclean泊落TV, IP2鈀泊落isolator-8 的插頭), 又 ...
unclechui 發表於 2012-4-12 12:21

如把兩者調轉, (即isoclean泊落TV, IP2鈀泊落isolator-8 的插頭), 又會有什麼分別 ,
因有網話 isoclean 效果不大, 只合TV & Sub仔 <--- 師兄橫掂你兩支都有,當然調轉試哂佢。
小弟都聽過 isoclean D fuse 唔多得。
問多師兄一個問題,師兄泊左鈀屎都唔覺電視立體左好多?

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

正考慮緊兩粒屎點安排,  
如把兩者調轉, (即isoclean泊落TV, IP2鈀泊落isolator-8 的插頭), 又 ...
unclechui 發表於 2012-4-12 12:21

師兄唔好對 Isolator 有好高期望。
它只比一般拖板好少少。

1萬

黃金玩家

總共18支呀 = Fuse King
Netmans 發表於 2012-4-12 13:03

係 20 支。我係咪痴左呀。

銀級玩家

米高得格拉屎

76-FC 綠翡翠勲章

話說濺晶一早聽過啲高人,前輩們話:換 fuse 換機內那支效果最大。
奈何濺晶退休後懶過鬼,踼都唔願去開蓋 ...
plnl88 發表於 2012-4-9 18:55

CHING教人換FUSE時註明要合法電工師父方可進行好D喎,萬人有人出事就不太好啦,始終這地方新仔比較多。

黃金玩家

師兄泊左鈀屎都唔覺電視立體左好多?
plnl88 發表於 2012-4-12 15:53

多就唔覺, 就做有啲分別, 但不明顯
唔知係咪剛換電視, Full HD Plasma 表現較 HD Ready LCD 好太多呢
睇吓今晚有冇時間試埋 IsoClean Power

1萬

黃金玩家

CHING教人換FUSE時註明要合法電工師父方可進行好D喎,萬人有人出事就不太好啦,始終這地方新仔 ...
michael 發表於 2012-4-12 16:06

咁又係。咪一陣燒機,跳制又賴左我。
改左喇。
我建議你有咁快得咁快搵有牌電工泊支相同 amp 數/長度的 IP2 入去啦。

1萬

黃金玩家

多就唔覺, 就做有啲分別, 但不明顯  
唔知係咪剛換電視, Full HD Plasma 表現較 HD Ready LCD  ...
unclechui 發表於 2012-4-12 17:20

多就唔覺, 就做有啲分別, 但不明顯<-- 就係呢樣先奇怪。
年來,小弟反覆拎啲屎黎做實驗,發現用【靚屎英式】比【無屎英式】同【美式】
的立體感強烈,明顯好多。這種即時明顯立體感提升亦由好多師兄證實左。
呢種立體體提升是 連 換電源線 JPS 都做唔到的。
唔通 ST30 好勁,根本立體感已推盡,所以啲屎無反應。
但,ST30 又唔似勁過 pioneer krp 500a 喎,
連隻 500a 都見到有明顯效果啵。真真百思不得其解。

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

又再一次多謝水晶CHING借左2條毒蛇小弟玩.
1. JPS
2. NEP-4003
睇85台"當旺巴巴"試, 雜廠線+IP2銠屎同4003, 4003立體感高約50%, 睇"當旺巴巴"過場片頭果陣, 嘩左一聲, 立體左啵~D色實左, 小弟覺得冇咁光, 不過色彩RICH左.

到JPS喇, 水晶CHING,唔知係唔係落重藥加埋鉑金屎, 再睇"當旺巴巴"過場片頭果陣, 小弟呢次嘩左3聲, 覺得比4003立體多30%, 人物臉色好似化左妝咁, 跟水晶CHING所講一樣, 好似有陣光雲, 睇天氣小姐都靚左. 唔似雜廠線+IP2銠屎咁, 係睇到佢化果D妝, Defect都睇埋. 小弟小試總結如下:

JPS>>>4003>>>雜廠線+IP2銠屎

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
Netmans + 10 VERY GOOD JOB

查看全部評分

1萬

黃金玩家

又再一次多謝水晶CHING借左2條毒蛇小弟玩.
1. JPS
2. NEP-4003
睇85台"當旺巴巴"試, 雜廠線+IP2銠 ...
loto1976 發表於 2012-4-13 00:02

個條 JPS 用的只是鈀屎。