設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 火機

[投影機/幕] 4020 電源線的威力 (後加 4030)

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

禽晚跟手開工攪掂埋條 4030.... (但真係好難, mk 頭都叫格梗入晒d 芯, 淨係攪mk 頭都攪左成個鐘頭, 到尾插...仆x,.... 瑞士iec 尾插完全入唔到.... 攪左好耐又唔想cut 芯, 結果將1/3 既芯夾係出面底部, 2/3既芯插番入去)...結果成條線攪左我2個幾鐘.... 之後插落705.... 聽番周董隻 "給我一首歌的時間"... 分別係有, 但唔太多, 感覺係有力左好多 (可能 705 始終係 av amp)

之後...又頭文字D, 畫面近乎無noise, 黑位超黑, 人既膚色自然, 係分得出每個人既膚色, 再黎劉華演唱會 "沒有翅膀的天使"... 超立體, 係會feel 到劉華係個台同觀眾既距離, 聲會feel 到好似係現場咁, 但..... 因為而12點多, 同埋攪完條線已很倦, 等我今晚再認真試多次.....

但我有d 問題想問...
(1) Wattgate 個插入面d 位會唔會大過瑞士IEC個隻, 始終想將d 芯插晒入去.... 知既師兄請幫忙
(2) 小瑟條線有d 興趣, 330 有6呎可以換左條subwoofer... 師兄覺得小瑟條線會唔會好過我個條唔知乜野既Denko...

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

大project!
換晒dpc線/signal線, 番新過d gears咁!

星級玩家

大project!
換晒dpc線/signal線, 番新過d gears咁!
lemonstar 發表於 2009-4-3 10:32

但..... 我為左條4030.... 成手傷晒...哈

星級玩家

值得嘅...

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

但..... 我為左條4030.... 成手傷晒...哈

值得!值得

星級玩家

但我有d 問題想問...
(1) Wattgate 個插入面d 位會唔會大過瑞士IEC個隻, 始終想將d 芯插晒入去.... 知既師兄請幫忙
(2) 小瑟條線有d 興趣, 330 有6呎可以換左條subwoofer... 師兄覺得小瑟條線會唔會好過我個條唔知乜野既Denko...

有無師兄解答我既疑團呀

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我兩條4030都係用AET(好似係咁叫)尾插, 好似IEC尾插咁, 但放得4030O的芯
另外我用"鑼絲批"鑊大MK 個"lung", 4030O的線都可入得晒
Anthony Chan
AV Blog: avnewbie.com
Full Active 5.2.4 system
Sources: Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, AV Processor: Acurus Muse 16, Speakers: PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Ya

星級玩家

我兩條4030都係用AET(好似係咁叫)尾插, 好似IEC尾插咁, 但放得4030O的芯
另外我用"鑼絲批"鑊大MK 個"lung", 4030O的線都可入得晒
chhanthony 發表於 2009-4-3 11:07

mk 個邊ok.... iec 個邊真係太細入唔晒, 我偷左d 芯夾係邊位... 會唔會有影響呢?

星級玩家

mk 個邊ok.... iec 個邊真係太細入唔晒, 我偷左d 芯夾係邊位... 會唔會有影響呢?
火機 發表於 2009-4-3 11:17

安全D好D...

星級玩家

安全D好D...
kelvincps2005 發表於 2009-4-3 11:20

接觸唔到的.... 但無辦法...或者今晚再試多次