設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tinsly

[入耳式] 新成員!!!ER4S!!!

高級玩家

請問樓主,對ER4S 依家賣幾多$
Thanks

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

請問樓主,對ER4S 依家賣幾多$
Thanks
sw20 發表於 2012-4-1 00:43

我買$!(%)

星級玩家

>>>>>>另外,「拉直耳道」唔係幾明??但佢送對訂製耳塞都唔夠原廠灰色好??同埋三節膠好快發黃又要換…雖沒耳棉換得咁密,但訂製嗰對耳塞,係唔係又得一個月貨仔用呀?

"拉直耳道",在說明書入面有講點戴三節膠的。

三節膠應該唔會有變黃要換的問題,我用緊果對用左幾年都無換過,而且越用越柔軟越好戴。

而半模是否好過三節膠我都答你唔到,因未用過,但我相信都係唔得,因ER4的設計是必須深入耳道才會有好聲,半模應該唔夠三節膠插得深。

另,我反而想問乜送訂製半模耳膠個推廣唔係已經完左一段時間了嗎?現在買還有訂製半模送?如果仲有呢個推廣我都想入多對4B做後備。

星級玩家

>>>>>爵士和古典慣了晚上家中聽…但屋企隻HD600和DT880好似唔係幾啱…
屋企器材TEAC極入門 SACD Player 和 Little dot mk.IV,夠玩ER4S嗎?

ER4雖然係好的耳塞,但又唔好將佢神化,好的意思都只係耳塞的範疇....
在家用的HD600或DT880絕對是好過ER4的,大耳牛單在訊息量一環已經贏晒任何入耳耳塞。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我買$!(%)
tinsly 發表於 2012-4-1 01:10

星際問過間行貨 $1800

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

星際問過間行貨 $1800
fatau 發表於 2012-4-1 01:46

哈~又買貴咗野~但洗得開心…算啦…

黃金玩家

>>>>>>另外,「拉直耳道」唔係幾明??但佢送對訂製耳塞都唔夠原廠灰色好??同埋三節膠好快發黃又要換…雖沒耳 ...
史提芬周 發表於 2012-4-1 01:41

>>>>>爵士和古典慣了晚上家中聽…但屋企隻HD600和DT880好似唔係幾啱…
屋企器材TEAC極入門 SACD Player 和  ...
史提芬周 發表於 2012-4-1 01:46

「拉直耳道」明白了!!!
不過我隻shure和westone三節膠可能透明白色,因此極易變黃,可能灰色好點.
另外个「半模推廣」係Sales同我講話有,我仲未打去預約呀…因此我都唔肯定……
其實我唔鐘意用耳牛,因為戴得耐好攰,隔音無耳塞好,而且我最愛入耳式耳机這種好直接上腦,可以有一個極近距離的聲音!!!

高級玩家

造半模其實都係一個好好既方式
不過傳聲距離再拉長左...唔似原本o個種感覺...

而其實耳筒比到既音場同結像...亦唔係耳塞可以輕易做到
DT880其實都適合你在家聽既音樂種類...
踩一部機不代表說真話, 讚一部機不代表說謊話

黃金玩家

造半模其實都係一個好好既方式
不過傳聲距離再拉長左...唔似原本o個種感覺...

而其實耳筒比到既音場同結像 ...
MakCato 發表於 2012-4-1 02:17

但耳牛我厭太重…戴得耐好攰……
同埋D聲距離無耳塞咁貼.

黃金玩家

啱啱試吓隻ER4S,越來越喜愛這耳機!!!
雖然未煲,我就搵一隻編曲較簡單的Pop Song嚟試,
RubberBand的《Hello》
一枝結他和一把人聲的歌.

用535,人聲極近,但結他聲略欠清脆…
用W4,結他聲定位都一流!!!但人聲偏遠…
用ER4S,無咩雜音,令結他聲好出,而人聲沒535咁貼,但都偏近.