設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: !替天行道!

[CAS音響] Unboxing my first DAC - TEAC UD-H01 DAC 開箱 + 裸照

新仔玩家

Actually the 44.1 was from my Marantz SA15 cd player, decoded via coaxial cable.

I have tried USB  ...
!替天行道! 發表於 2012-3-23 12:39

電腦裝左driver未? 小弟上個月都買左呢部,都係唔過4千,係咪都係泛X買?

我用Squeezebox Touch -> SPDIF 駁Hifi,效果幾滿意! 有report話個耳擴麻麻,但係我駁HE5又覺得ok喎,遲d 將公司既D5K拎返去試下。

專業玩家

回復 19# !替天行道!

Thanks
TV Panasonic TH-P65VT50H
AV amp: Sony 5500ES
2 Ch.amp:Densen B275 & B320+x2
CDP:Densen B420XS
Sine 60A
ATC SCM 40
Sub: HRS-12

專業玩家

No, I got it from CWB xxxx Sound.Installed driver already, but I only use a printer USB cable for transmission. Any good advice for USB cable, budget $1000, I was looking at audioquest at hifi shop.
電腦裝左driver未? 小弟上個月都買左呢部,都係唔過4千,係咪都係泛X買?  

我用Squeezebox Tou ...
nethril 發表於 2012-3-23 18:22
Absolute Low End

新仔玩家

No, I got it from CWB xxxx Sound.Installed driver already, but I only use a printer USB cable for tr ...
!替天行道! 發表於 2012-3-23 18:44

唔好意思, 對USB Cable無研究, 幫唔到你

反而想問下ching 部機有冇保用證? 我得張日文保用證, 驚係水貨。

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

路過搭訕,唔好介意

應該同您輸入訊源有關,我諗圖中44.1Hz師兄應該係用CD rip既。
如您想試 ...
audia 發表於 2012-3-23 12:11

明白了. thank you
AV System                                 
AMP : 馬仔SR5005 (PE Lab AS)     
Blu-ray : Philip 9600 (PE Lab ST)   
Spk : Monitor Audio BR2, Sine蕉插
Sur Spk, SWB : JBL
CAS+DAC:Synology +Piooner+CA spe

專業玩家

唔好意思, 對USB Cable無研究, 幫唔到你  

反而想問下ching 部機有冇保用證? 我得張日文保用證 ...
nethril 發表於 2012-3-23 20:38

since TEAC is distributed by DCH, so there should be a sticker on the box as usual
my belief is that DMA should only sell official goods, so dont worry.
Absolute Low End

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

我都入手了~~~

黃金玩家

好有麼改潛力的好機!

新仔玩家

since TEAC is distributed by DCH, so there should be a sticker on the box as usual

my belief is th ...
!替天行道! 發表於 2012-3-23 21:59

搵勻成個盒都冇呢張紙,其實我最奇怪的係買番黎開箱果陣,發覺說明書紅白線膠袋的膠紙有開過的痕跡,又冇本地保用證先奇怪姐。

第二日我打電話去代理問,佢都答我DMA係佢地經銷商,冇問題咁話...

希望真係壞左的話,冇保用證都受理啦...

新仔玩家

買果陣仲考慮過essence one,不過最後都係買左Teac番屋企。

而家考慮緊買多部essence one番公司用...