設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: marcolau

[XB360] Mass Effect 3 (質量效應) (更新︰個人感受 第7頁#69)

星級玩家

Re: Mass Effect 3 (質量效應) 3 N7豪華版

[quote]我都想買返PS3版第2集
PC版買左第2集覺得好正
<font color="#999999">海盜 發表於 2012-3-7 02:13</font>

每集故事有連動,你又PC又P3個故仔會亂晒....[/QUOTE]
無辦法呀,部腦唔夠力,我唔介意個故事,因為都明唔晒,我係鍾意玩果時既過程

- 發送自我的 GT-I9100 大板凳應用

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都好緊張故仔的,冇首集等如冇得玩了...哈哈!
DVD迷 發表於 2012-3-7 00:00

迷兄, 我都係玩PS3既第二集開始架, PS3版係無第一集, 因為咁BioWare係第二集開頭會用漫畫型式俾你參與返第一集, 睇睇下你要MAKE DECISION, 所以基本上玩第二集PS3版, 你都會體驗到第一集既, 我都買左第3集IMPORT埋第一,二集既DECISION啦.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

今日落旺角想買,全線360版斷貨,炒價唔計

星級玩家

有無人知邊到仲有?PS3第2集賣

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

每集故事有連動,你又PC又P3個故仔會亂晒....

無辦法呀,部腦唔夠力,我唔介意個故事,因為都 ...
海盜 發表於 2012-3-7 09:39 [/quote]

我諗你先玩p3版me2再玩me3會比較好.....
不過唔載入save及唔睇故事就冇咩所謂。

迷兄, 我都係玩PS3既第二集開始架, PS3版係無第一集, 因為咁BioWare係第二集開頭會用漫畫型式俾你參與返 ...
turnafish 發表於 2012-3-7 14:15

其實果個漫畫pack好多人都唔接受,不過無奈下p3冇第一集,當交代故事好了....

如第一集Wrex哩條友好多人都會唔小心整死左佢,問題係漫畫只能決定佢死與唔死,但就唔會明條友平時幾乞人憎...
而在遊戲中我係用左好多方法軟硬兼施慢慢安撫佢先可以保住佢條命.....
你記得在me2時有個叫kally嘅女仔,其實佢係要特定條件下先可以有救到佢的,所以在me3再見翻佢時會有喜悅。

但如果之前冇努力過,Wrex同kally可能永遠只係一個閒角而已.....

這個就係三集連動嘅重要同故事本身嘅感染力....

分開玩Mass Effect當然係可以,不過故事部分先係重點....
只係我希望大家可以親身去感受成個故事,才會明白我點解會誠意推介。

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

今日落旺角想買,全線360版斷貨,炒價唔計
阿定 發表於 2012-3-7 21:16

我明知少貨,所以叫人留左....

星級玩家

kally係未諾曼第入面果個女助手呀?
唔係好記得,玩到最後自殺任務果時,我做決定太慢
搞到佢死鬼左
醫療室果個老女人仲不停埋怨我仲乜咁遲先救佢地

銀級玩家

kally係未諾曼第入面果個女助手呀?
唔係好記得,玩到最後自殺任務果時,我做決定太慢
搞到佢死鬼左
醫療室果 ...
海盜 發表於 2012-3-7 22:08

sorry 應該係kelly...^^!

係佢,救佢要先聽kelly講先去AI Core之後再做自殺任務,但之前必要完成所以角色任務先,否則佢唔死就你d隊友死...
所以好多人都會救佢唔到或冇留意佢存在,感覺好似閒角一名,以為佢必死的。
其實佢同主角感情好好的(當然係第二集要同佢有交流),所以第三集kelly一見到主角就會擁抱.....

當然,我唔知直接玩me3 kelly會唔會出場,不過如果上集你救佢唔到,就一定冇佢啦.....

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

sorry 應該係kelly...^^!

係佢,救佢要先聽kelly講先去AI Core之後再做自殺任務,但之前必要完成所 ...
marcolau 發表於 2012-3-7 22:48

我都以為佢唔係隊友係死硬既添....其實玩2既時候, 我都無特登要救邊個, 所以有兩個死左, 同MIRANDA又未發展到情人關係, 所有野都係半桶水咁,
不過都幾有趣, 起碼我個主角唔係無過去既人, 同人講野都知點解佢會有D咁既對話.

今次最後一集, 我打算好好咁玩, 儘量做好每一條SIDE QUEST, 同隊友好好發生關係

銀級玩家

我都以為佢唔係隊友係死硬既添....其實玩2既時候, 我都無特登要救邊個, 所以有兩個死左, 同MIRANDA又未發 ...
turnafish 發表於 2012-3-8 20:51

我仲衰,我係用女角,溝唔到女,剩係得溝黑鬼.....
我第一次都係救唔晒,所以爆左4次,但仍然得罪左Jack....(冇計,我係女,搞佢唔惦....)
其實我最鍾意 Liara 只可惜溝唔到(唔知男角得唔得呢),
如果男角,Miranda、Jack同Morinth都可以發生關係,不過Morinth完事後會殺左你.....

尋晚仲大鑊,在信義與友情之間取捨,好痛苦,無法下我選了友情,結果連EDI都睇我唔順眼,真係慘.....
唔知係劇情定我錯,我已經死左4個老友,睇住佢死真係好難過...不過大家都好英勇。
ME系嘅感染力好大,投入去玩的話,感情都被連動,但這種悲喜都只有FANS才會明....