設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: andymy

[AV擴音機] 急急急,一陣想買馬仔

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Ching, 坦白講⋯⋯我嘅中毒之路都係⋯因為你!!

話說我1年前買Q900同Q200c,喺KEF stor ...
andymy 發表於 2012-2-28 14:51

無錯! 馬仔個樣真係引死人, 隻色又靚!
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

Air Play 係無線接駁Apple嘅產品如i-Phone, i-Pad.....
babuwa 發表於 2012-2-28 15:48

不过先要將部Amp用LAN cable 驳去無線router呢!
上得76,預咗中毒!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

不过先要將部Amp用LAN cable 驳去無線router呢!
andymy 發表於 2012-2-28 16:50

not build in wireless receiver ga mei?

高級玩家

not build in wireless receiver ga mei?
babuwa 發表於 2012-2-28 16:55

就係咁先至奇,而且呢度嘅 ching 話要,何况說明書又冇講…!
上得76,預咗中毒!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

就係咁先至奇,而且呢度嘅 ching 話要,何况說明書又冇講…!
andymy 發表於 2012-2-28 17:02

官網張相真係要駁Router......
http://www.marantz.eu/airplay/en/

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

哈哈,我同我老板講都係因為你個post!
我買Q900時,只係差1k!最要命係我二號老板都聽到分別!!{: ...
andymy 發表於 2012-2-28 15:34

我試過度位買q900, 要放到出門口走廊位, 所以都係放棄...

mm6, 我個廳長過8呎, 其實都可以接受, 問題係當去到d 要求高既場境, 就有機會拍邊, 我試過睇變2, matrix, 神奇四俠2 都有呢個問題, 但唔算多, 只係一至兩幕出現, 仲有係, 隻十仔唔會打心口喎, 你要諗諗係咪鍾意呢d. mm8 好似好d. 你又可以試下. 不過budget 夠既話, 買貴少少好d.
Marantz SR7005
Philips BDP-7500
KEF Q700
KEF Q600c
Mirage MX 5.1
請參觀-> 我的家庭影院

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

喇.... 呢d咪毒囉.....    想引死人咩....  
不過真係未見識過馬仔, 聽人講就聽 ...
sclendan 發表於 2012-2-28 16:01

真係要見識下喇, 唔好成日掛住ya mama 先得架.
KEF Q700
KEF Q600c

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

真係要見識下喇, 唔好成日掛住ya mama 先得架.
alfredmyc 發表於 2012-2-28 17:38

Ya mama先多野玩多掣禁嘛....
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

高級玩家

我試過度位買q900, 要放到出門口走廊位, 所以都係放棄...

mm6, 我個廳長過8呎, 其實都可以接受, 問題係 ...
alfredmyc 發表於 2012-2-28 17:36

其實主要睇老細⋯1.樣衰 2.款老土 3.大隻⋯一定冇得頃
佢睇見MM8之後話⋯有冇小巧一啲㗎?(即係差不多到佢要求啦⋯可能佢心儀X200-白色呱?不過好擔心唔夠力!)
見你咁講,點算呀??(MM6/8/6/8/6/8)
上得76,預咗中毒!

黃金玩家

其實主要睇老細⋯1.樣衰 2.款老土 3.大隻⋯一定冇得頃
佢睇見MM8之後話⋯有冇小巧一啲㗎?(即係差不 ...
andymy 發表於 2012-2-28 17:58

MM8 過到就mm8 啦. 老細真係唔like 既話, 冇法, mm6...
而家好似出佐好多細細隻但價錢唔平既十仔, 去試多幾款囉. 但有咩牌子就真係唔知, 呢排少留意d 新野.
如果真係要mirage/energy, 點都係8" 好好多.
KEF Q700
KEF Q600c