設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: andymy

[AV擴音機] 急急急,一陣想買馬仔

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

babuwa 發表於 2012-2-27 23:07

兩個牌子聲底取向唔同
都係睇個人喜好黎選擇啦

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

恭喜ching, 7005 的確好得!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜ching, 7005 的確好得!
alfredmyc 發表於 2012-2-28 10:11

Ching, 坦白講⋯⋯我嘅中毒之路都係⋯因為你!!
http://www.post76.com/discuss/vi ... 1413&highlight=

話說我1年前買Q900同Q200c,喺KEF storeroom 搭SR7005
一試之下,就知道我要嘅係你-7005(外型及聲底)

但就用自己講⋯屋企個Denon仲用得,又support到DTS,何況屋企只有前置及中置(註:直到今天還未有後置和十仔)
加上自己個人對黑色Amp麻麻地,又睇唔到銀色Amp在面前嘅真實感覺,終於抑壓/放棄upgrade念頭!
http://www.post76.com/discuss/vi ... p;extra=&page=1

點知⋯就係你!! 整個更新post出嚟,仲要係銀色!!搞到我毒癮又發作!!
Anyway, 多謝Ching 加分!同埋你post D相真係好正!
上得76,預咗中毒!

高級玩家

回復  andymy

宜家D無線router好經濟啫
emuho888 發表於 2012-2-28 01:14

買Router唔係問題,最擔心買咗之後發現唔係咁駁,結果浪費咗!
頭先sale話可以試買switch,唔使用router
上得76,預咗中毒!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Ching, 坦白講⋯⋯我嘅中毒之路都係⋯因為你!!

話說我1年前買Q900同Q200c,喺KEF stor ...
andymy 發表於 2012-2-28 14:51

你中毒唔好亂賴人喎!!!!哈哈.

7005 呢部機真係好得, 聽歌就唔再講, 睇戲先掂, 完全唔係人地講馬仔冇力水呢d 感覺, 有時睇戲仲會俾佢嚇一跳, 睇i robot d bass 仲要掃褲腳添.

q900 亦都非常正, 如果唔係屋企唔夠位, 我諗我已經買佐q900, 只係差2k, 但質素真係同q700有好明顥既分別, 特別係聽歌.
Marantz SR7005
Philips BDP-7500
KEF Q700
KEF Q600c
Mirage MX 5.1
請參觀-> 我的家庭影院

高級玩家

7005 呢部機真係好得, 聽歌就唔再講, 睇戲先掂, 完全唔係人地講馬仔冇力水 ...
alfredmyc 發表於 2012-2-28 15:11

哈哈,我同我老板講都係因為你個post!
我買Q900時,只係差1k!最要命係我二號老板都聽到分別!!

想問MM6 ok嗎?又係你嘅post!!空間大概10呎x10呎(唔計飯廳)
上得76,預咗中毒!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

兩個牌子聲底取向唔同
都係睇個人喜好黎選擇啦
西瓜仔 發表於 2012-2-28 01:23

馬仔睇戲都可以好正, 睇吓點同佢補啫!!

星級玩家

Ching,請問AirPlay 係咪要用LAN cable 先連綫架?
andymy 發表於 2012-2-27 23:57

Air Play 係無線接駁Apple嘅產品如i-Phone, i-Pad.....

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

7005 呢部機真係好得, 聽歌就唔再講, 睇戲先掂, 完全唔係人地講馬仔冇力水 ...
alfredmyc 發表於 2012-2-28 15:11

喇.... 呢d咪毒囉.....    想引死人咩....
不過真係未見識過馬仔, 聽人講就聽得多喇, 一定要出去領教下.....
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<