設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 阿定

[◆星級分享會◆] 【會後討論】《A 小調協奏曲》黃貫中 HQCD 分享會

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

多謝各版主努力 !

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

多謝各版主努力 !

yes, really they spend a lot , 今天見Aidan ching 好幸苦, 值得一讚!
與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

科林玩家

回復 40# benjamin

係我呀要求亞PAUL用英文簽呀師兄,我有咁嘅要求係因為亞PAUL個英文簽法
簡潔得嚟好有力水,佢近幾年好少簽英文名呀!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

今次辦呢個活動雖然籌備左一段時間,但出黎氣氛及反應亦比預期熱烈得多。見到大家咁開心,我地 76 活動制作團隊亦非常非常高興! 而且,亞 Paul 亦超好人,係音樂既範圍有問必答,分享左好多佢既制作理念! 我最 Buy 佢話 ... 自己隊 Band 其實真係無分彼此,一家人為理常去沖既個段分享,同 Post76 精神不謀而合。版友係音響上互相幫忙、分享,大家亦視 76 如家人一樣。

好似今次活動黎講,我地雖然都搞唔少,積慮左少少經驗,但要自己主道,安排埋媒體一齊玩都真係第一次 (希望無待慢晒)。係到想借機多謝一班版主如阿定、祺哥、aidan、ken704、mankoo米高、rlwk2009、SonSon 及網主小瑟幫手,佢地事前都百忙中抽空出過黎幾次開會,今日又告假早 d 黎現場打點,晚飯都無食撐到完場。其次更加要多謝版友 ahneloops 及佢助手自告奮勇舉手,話出黎幫手拍野、要做到最好。活動雖然完結,但佢地仲要返去執相及剪返晒 d 影片比大家留念,所以真係要為他們鼓掌 ... 另外,仲要多謝陸師兄,大家今晚見到所有既 artwork 有關既野,甚至乎搵人印都係陸師兄係幕後默默耕耘既傑作,謝謝呢次既制作團隊。無你地,今晚唔會咁成功!

當然亦有懶你地一直支持正版音樂、正版電影,先可以讓 76 爭取到咁多好玩既活動。Post76 真係一個臥虎藏龍既好地方,要有什麼人解答影音上問題都有,要有什麼 backup 辦好件事亦有。雖然大家有正職在身,非常忙碌,都可以一呼百應、守望相助,好野!

希望未來可以繼續辦更多更有份量、更有質素既活動比大家。

評分

參與人數 6威望 +50 金錢 +20 收起 理由
245141525 + 10
ctwdavid + 10
小瑟 + 10 + 10
sunboy + 10 Thankyou all of you guys !
ykluk + 10
Ken704 + 10

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

咁剛剛上年 12 月既九周年台慶,150 人出席、連代理都有兩圍黎、又有成十萬元獎品及全台 90% 版主都出晒黎又點計 ...

今次舉辦既Event算係Post76最盛大既一次, 動用最多人手既一次! 亦係最多Media既一次!
大家密切留意Post7 ...
Ken704 發表於 2012-2-10 00:42

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我都有相~~~~

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +26 金錢 +10 收起 理由
阿正 + 6

查看全部評分

科林玩家

好記得當播到“我明白 我不明白”outro一段純音樂嘅時候,亞PAUL可能驚段outro太長而驚阻住到大家,於是自己親手人肉fade out條音樂,佢大概係話:「條guitar solo好長,唔好悶親大家」,跟住全場人就爆笑。其實佢係唔會令個氣氛有悶場,唔會俾大家覺得佢係一粒星,其實佢大可以攪個大型商場簽名會,跟住好多人買碟,但偏偏佢就鍾意呢種另類小型方式去發表自己,同埋佢嘅presentation真係好好,旁人以為佢自大,其實佢信心爆棚,好清楚自己係行緊點嘅一條路!

我係新仔一名,雖然唔係太認識各位師兄,但真係真係好感激攪呢次活動嘅師兄們,由有構思到聯絡再到實行,我感覺到你哋唔係用一種工作心態去做呢件事,完全係心口寫個勇字,有團火燒住你哋去做,而且又搵到一個咁好嘅場地,完完全全respect你哋,多謝你哋呀!

PS:張入場貼紙好靚,我好想留為紀念,所以貼咗一小陣就“蚊”番出嚟將佢還原再放入袋中收好,當我俾亞PAUL簽完隻碟後,有位工作人員笑住問我:「你仲乜“蚊”咗張貼紙出嚟呀,你唔貼番信唔信我攞走番你隻簽完碟啦。」當然師兄係開玩笑,我想同呢位師兄講SORRY呀,你哋下次張入場貼紙唔好咁精美得唔得呀,嘻嘻!

評分

參與人數 6威望 +48 金錢 +10 收起 理由
小瑟 + 10
sunboy + 5
ykluk + 10
rlwk2009 + 10
阿正 + 3

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

或者真係老土D,但都要向Post 76的各位版主及在場有份幫手的工作人員說聲多謝,帶給眾版友們包括小弟一個難忘及愉快的晚上!

雖然我坐在大後方,大都份時間都見不到亞Paul,可能正因為如此,反而更留心他的說話內容,當中最深印象的一部份是褀哥問阿Paul會否造一些大眾較為喜愛和接受的音樂時,阿Paul毫不猶豫便說不會這樣做,不懂或不喜歡他的音樂是那些人的損失,不是他的損失,他是為喜歡他的音樂的人造他們喜歡的音樂,絕不會隨波逐流去迎合大眾口味,一定會堅守自己的音樂路向,做一些自己喜歡,支持者又喜歡的音樂!

以下是放相時間.........
因為距離太遠而且是傻瓜機仔,畫質粗劣,請各位師兄多多包函!

小瑟&亞Paul

祺哥&佢嘅畢生偶像.............

亞Paul執到寶........Post76"名貴"限量版T恤一件!

今次輪到小弟執到寶.........可以親手從亞Paul手上獲得佢既親筆簽名HQCD!

少少花絮.........祺哥好以好緊張咁睇(定背呢?)緊問題(定台詞?).............

小瑟兄做咩忽然間咁鬼開心.........

最後多謝版主小瑟兄和wil-wil兄幫了小弟一個大忙(不情之請),大家就心照不宣!

x

評分

參與人數 5威望 +46 金錢 +10 收起 理由
ctwdavid + 10
小瑟 + 10
阿正 + 6

查看全部評分

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都post少少相

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +10 收起 理由
小瑟 + 10

查看全部評分

退燒了

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

加埋D收穫, 靚靚簽名

入番個靚套

post76 x Paul x KEF 張卡仔放埋後面, fit晒

x

評分

參與人數 6威望 +41 金錢 +10 收起 理由
hkttf + 3
小瑟 + 10 又真係幾fit喎~~~
sunboy + 5 Me too ! hahaha
阿正 + 3

查看全部評分