設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Jadis

[討論] 一點說明 ! Jadis~

銀級玩家

Jadis 大師...    不用多說了只想講句 "支持你" !!

鑽石玩家

Jadis 大師...    不用多說了只想講句 "支持你" !!
fkbong 發表於 2012-1-30 12:30

最不想見這裏變成隔離數字網,失去交流意義!由我在多年前閱讀威馬兄的雜誌,以至後來威馬兄絕足數字網,該網已失去昔日光輝!

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
obee + 5 數字網現在已成二手交易網.

查看全部評分

Audiolab 8000Q 8000PX Arcam CD17 
NAD1050 Chord Mojo Sonus Faber Concertino Bryston BHA-1  Meridian Explorer X-Can V3  
X-PSU JVC FX-850 Audeze LCD2  AKG-K812 Shure 1540 Sennheiser HD650  IE800

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

聽過某長輩的名言:只要你說出任何一個意見,就一定會有反對的意見;我們不必為小數反對的聲音就放棄做對的事情,要為得到幫助的大多數人繼續做對的事情。
當然這是指對的事情。

支持Jadis兄繼續寫好文章、分享好東西給我們,網上意見一定有正反,不要為一個反對的意見就停止分享啊!看看有幾多師兄仍渴望看你的分享!

關於版權,我認為正常收到從唱片公司送來的唱片都會相信是正版,這是人之常情。我們不會一一查証每間唱片公司的每一張唱片內的每一首歌是否都買了版權,那不是我們的工作,也不是一個人能完成的工作。

評分

參與人數 5威望 +33 收起 理由
audia + 10 我很贊同
horace_tsang + 7 absolutely
KING + 10
michael + 1 絕對點題.
obee + 5 x2

查看全部評分

Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

聽過某長輩的名言:只要你說出任何一個意見,就一定會有反對的意見;我們不必為小數反對的聲音就放棄做對的 ...
nicknick 發表於 2012-1-30 13:57

等於假如番一份新公, 你都唔會去查證公司俾你用嘅電腦內會唔會有老翻一樣.... 當然你可以咁做, 但無咁做都唔係唔專業, 因為我嘅專業係我份工本身, 而唔係 IT Audit...

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

最不想見這裏變成隔離數字網,失去交流意義!由我在多年前閱讀威馬兄的雜誌,以至後來威馬兄絕足數字網 ...
kinhungw 發表於 2012-1-30 13:23

數字網現在已成二手交易網. 唔係話無分享, 但好似只係一來來去去都係果班常客.

進階玩家

無J大的出現,我相信Post76未有今日既閱讀數!
無J大的加入,我相信Post76沒有那麼多廣告!
無J大的提點,相信我仍在摸索匹配問題中!
我同樣相信,Post76有很多支持Jadis大師你的網眾!
想做就做,想說就說!
我100%支持你。
別人的用意,明眼人看得穿的,放心!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
KUNGKUNG + 10

查看全部評分

星星專家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

To Administrator :
       好的, 一切細節會待獲得資訊後回覆郵件。如我的文章對此網站做成誤會或行政上的滋擾, 請 Administrator 刪除我的文章, 以免影響貴網站, 先謝!
Jadis~

進階玩家

Post76 大部份ching 都係和諧論的影音同好,
當然亦有人會有激烈少少的言論,
但J大C, 真係好多謝你無私的分享, 另我地一眾網友見識更廣,
有好多野, 公道自在人心,我都100%支持你.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Mr Jadis

your recommendations are very good and helpful.  support u !

charlie

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

就近日發生的爭論,小兄弟都有野想講

先至聲明,呢個post可能會得罪晒所有人, 不過小弟非常喜歡在76吹水, 所以就算一陣比人圍攻,小弟最多講聲sorry, 之後一樣在76吹水,你趕我吾走,大家放心插

Agic 兄,
小弟一向非常喜歡睇你D post,由其是D爆籵野和江湖逸事, 而在言談之間, 睇到你係"行內人" 不難想像你對"老番"有切膚之痛,
可能更是第一身的受害者,所以我非常理解你點解咁著意,你平時雖然比較口臭,不過不失俠氣,小弟非常欣賞
BUT
其實ABC是否老番,我地始終無什麼法定証明,君所list出的不外是大陸討論區的一些post,而不是香港海關的文件,在我小市民的立場,ABC D野好多地方都有得賣,
又吾係特別平,政府又無出聲,我當佢正版看待,真金白銀比錢買其實都已經對得往自己,
你對ABC D野有懷疑,幫手指出,我個人覺得一D問題都無,而且十分欣賞,只係未必須要窮追猛打,
如果你要講版權,老老實實,是旦在CD區抽10段youtube 出來,有8段都未必真係有受權既...

Jadis 兄,
我在這不稱係為大帥,大家可以平等對話
我一直對ching 非常感激,事實上我現在家中大部分器材都是跟從ching的指引入貨的(Melody, 805s, 威馬DAC, FDII...) 相信這已經足夠表明我對ching的信任
BUT
請ching 不要動不動就說不再分享之類的說話,我明白真心的分享卻反而受到尖銳不客氣的回應一定非常氣頂,
我可以想像,ching 是日日都由不同唱片公司手上拿到無數咁多CD,一一細聽之後只把認為好的選出來介紹大家, 可能發夢都無諗過咁都會有人質疑版權問題,不過正如各ching說,網上什麼人都有,
各人有自己不同的立場,個人經歷和對事情的角度, 如果大家都因為有些人不認同自己的某些看法而不再分享,相信呢度好快會得番幾個版主係度自己同自己吹水

其實我最想講,係希望大家和和氣氣,其實各人有各人看事情的角度, 大家都無錯,agic講野可能臭串D,不過都無傷大雅啦,大家包容下,試下明白一下大家不同既立場,處境最好和氣收場啦

評分

參與人數 8威望 +71 收起 理由
lanchi + 10 我很贊同
kkchan1234 + 1
KUNGKUNG + 10
沙煞比 + 10 講得好
av2005 + 10
KING + 10
hutmonkey + 10
sunboy + 10 very good!好中肯!

查看全部評分