設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Jadis

[討論] 一點說明 ! Jadis~

高級玩家

做雜誌既一樣會成日收到未賣街既新機
幾時又會有人話我地試緊既機係假...

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 21# MakCato

MakCato 兄 , 早晨早晨 !
歡迎 Ching 來到 post76 !
希望 Ching 可以係呢度多D 分享 !

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 13# Jadis

Jadis 兄,千祈唔好放棄呀,您的確令我大開眼戒,同埋俾到好多寶貴嘅意見!
Yamaha V3900
Sound master no.11 (Classic 1/Kharma KPC-R2B)
no.88.3 (MIT shotgun S3/Power 3)
Marantz SA11S2 (Voodoo Vector Dragon)
PMC TB2i (Concerto 1)
M&K KX12
Mirage OS3+OMD5
BDP: PS4

星級玩家

回復 1# Jadis
一路都有睇開jadis 大師既貼, 我諗大家都係成年人, jadis 兄所講既其實都係佢自己既分享黎...好似我呢d 新手, 有時都會同大家分享一d 低b 野...
咁其他人睇到覺得o岩既咪睇下o羅, 唔鍾意既咪當冇睇過o羅....
好欣賞jadis 兄無私既分享, 講真如果冇大家既sharing, 固步自封, 閉門做車, 我諗呢個世界就唔會有進步, 更何況我呢d 新手...
其實好多ching都有提過音樂係好個人, 好主觀, 都係靠耳仔收貨, 就算有時好多ching 推介既都未必個個o岩聽....
我身邊就冇乜玩hifi 既朋友, 所以係呢度見多左好多唔同ching 既意見, 亦開啟左我自己對hifi 既認知
支持jadis 大師!!
P42G10H
PIONEER LX75
DUNE H1
MT-CD40,傳神S5胆前級, HORUS AUDIO A200
Mission792, 78C, nanosat prestige, SPL800i, PF30

銀級玩家

米高得格拉屎

76-FC 綠翡翠勲章

其實jadis大師玩既只係hifi system,只係有時間同大家分享一下好聽既軟件,唱片公司同佢熟,人地比什麼佢聽什麼,又點會每件去考究正板反板先先聽呢?所以人有錯手,手快快見係好錄音同大家分享都不失為過呢,何以該位師兄又需要迫得那麼盡呢?

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
horace_tsang + 1

查看全部評分

高級玩家

Re: [討論] 一點說明 ! Jadis~

<b>回復 21# <i>MakCato</i> </b>

MakCato 兄 , 早晨早晨 !
歡迎 Ching 來到 post76 !
希望 Ching 可以係呢度多D 分享 !

其實間唔中都有上來
不過呢邊相對上講耳機既唔多
自己又有一個網做緊
有機會都會同大家繼續分享

- 發送自我的 GT-N7000 大板凳應用

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

相信只係大家有點誤會啫

希望各人都可以保持開放既態度去享受自己既興趣 (HiFi 好, AV 好)
係76 呢個平台分享下, HAPPY 下
相信76 係一個和諧既地方
唔同人可能觀點角度有少少唔同意見

呢件事相信會係過眼雲煙....希望大家都唔好有咩芥蒂
己所不欲勿施於人
各有前因莫羡人

1萬

白鑽玩家

Hi Jadis, you have my fully support!!!
Please keep going to write post in 76, don't give up.

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

多謝大家信任, 多謝 King Sir 信任, 我貼出來的唱片, 全部都是唱片公司給我們雜誌的手版(像給電台和電 ...
Jadis 發表於 2012-1-30 02:23

Jadis兄!你都唔好sir前sir後黎叫我啦!單叫King就得啦!
你既post我兩三年前己經追呀啦,所以我絕對支持你,
自己冇可能試到咁貴器材線材,聽到咁多靚CD,
有你既分享我地就可以得到好多音響上既資識!
Keep going thanks!Jadis。
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

就算幾有料既人都會被人踩,招人妒忌,無雖介懷
只要問心無愧,繼續用你既真誠分享,係值得我們欣賞
真心支持
SANYO Z4000+GRANDVIEW 90寸幕
SAMSUNG D8000 60寸TV
YAMAHA 3900
YS-AUDIO BALANCED A2升級電容版
PARASOUND HCA-2003&JBL S400(x2)
Oppo 105&SINE 60A
Chario Pegasus&Phoenix
Monitor BRFX(x4)
Aviano 9(x2)