設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: yk0823

[演唱會] 周慧敏-DEEP V 25週年演唱會(3DVD) P.10(BD)

星級玩家

畫質唔知係唔係同DVD差唔多呢?未有時間睇!!!

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

畫質唔知係唔係同DVD差唔多呢?未有時間睇!!!
yw818 發表於 2012-3-7 10:04 PM

我就話DVD畫質同VCD差唔多啦,你信唔信?

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 100# law1987

你所謂我吹....吹咩呀 Ching...

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

BD終於出了  一回家就睇 但晝汁同DVD差不多 無驚喜  可能DVD已好清

而本書仔 同其它的演唱會BD一樣  小一 ...
yk0823 發表於 2012-3-7 20:53

唔係WOR....BD 清好多WOR, 連聲效都好過DVD, 呢隻港式CONCERT都算有個交代啦

星級玩家

回復 104# bbocram

可能隻DVD已好清了....所以對BD不太期望....

但聲音就一定靚好多  !!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

唔係WOR....BD 清好多WOR, 連聲效都好過DVD, 呢隻港式CONCERT都算有個交代啦  ...
bbocram 發表於 2012-3-7 22:42

先天性的差別, 又唔係好耐的演唱會, 母帶唔會點差, BD 一定好好多~

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

回復  bbocram

可能隻DVD已好清了....
yk0823 發表於 2012-3-7 22:44

我唔同意..我對畫面要求唔高都睇到有大差別~

星級玩家

回復 107# 阿風

可能 病到睇唔出.... ...但點都好  BD ニ手已賣出了 !!
留番隻DVD存倉夠了.....

2萬

黑鑽玩家

AV新仔

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

咁快出貨了!!

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

回復  Collection

在 Fans Club 的朋友 收風 話 係印1000隻 不再版...所以變限量....

好似之前 SHE ...
yk0823 發表於 2012-3-7 21:11

碟廠印碟最少數量1000隻,所以常常話出得「1000隻」,其實即係唱片公司信心唔夠,印最少量1000隻都唔知賣幾耐至賣得晒,若果真係賣得晒至考慮個銷量才決定加唔加印,因為一印又要另一個「1000隻」,若果第1水都要賣半年至1年至清晒貨,咁第2水恐怕要賣十年至有機會賣得晒到時都回唔到本,不如慳番唔印第2水好過。個市場的生態就係咁。
Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F