thesun 發表於 2021-12-20 22:05

tlee1 發表於 2021-12-20 20:07
想請問師兄,如純粹計畫質,Sony tv apps vs chromcast vs Apple TV 如何?分別明顯嗎?因我發覺Sony tv...

chromcast google tv 入205 最好聲->apple tv ->sony tv app

thesun 發表於 2021-12-20 22:06

AskaLung@FB 發表於 2021-12-20 19:50
有冇關閂chromecas再重新開返

有試restart 同 hard reset google tv, 都係一樣

shrek-01 發表於 2021-12-20 22:07

thesun 發表於 2021-12-20 22:02
有用,hdmi2 同 hdmi3 都係增強hdmi 位

咁有冇試Google TV直接入電視有冇DV....?

tlee1 發表於 2021-12-21 00:51

thesun 發表於 2021-12-20 22:05
chromcast google tv 入205 最好聲->apple tv ->sony tv app

Thanks thesun 兄,但我較有興趣知畫質比較,請問有冇意見?chromcast 及apple tv 有大改善嗎?

thesun 發表於 2021-12-21 09:06

shrek-01 發表於 2021-12-20 22:07
咁有冇試Google TV直接入電視有冇DV....?

正插電視係出到DV,所以諗緊係av amp (lx904) 定 oppo 205 問題

thesun 發表於 2021-12-21 09:09

tlee1 發表於 2021-12-21 00:51
Thanks thesun 兄,但我較有興趣知畫質比較,請問有冇意見?chromcast 及apple tv 有大改善嗎? ...

畫質可能因為chromecast 入左205再入amp(我205 加左大牛),畫面比appletv 入amp 更好

tlee1 發表於 2021-12-21 16:16

thesun 發表於 2021-12-21 09:09
畫質可能因為chromecast 入左205再入amp(我205 加左大牛),畫面比appletv 入amp 更好 ...

請問兩者較Sony tv apps 能有大改善嗎?因我用緊Sony tv apps 覺得畫質一般,想知道用chromcast 或apple tv 能否有明顯改善,謝謝

NETDSL0100 發表於 2021-12-21 18:39

avsuperman 發表於 2021-12-12 16:14
我將chromecast入203HDMI IN,要睇你203點Set,可以影相嗎,而聲音係要係chromecast係隐藏設定上聲音一欄 ...

用pioneer lx500有無得咁玩?

thesun 發表於 2021-12-21 20:06

tlee1 發表於 2021-12-21 16:16
請問兩者較Sony tv apps 能有大改善嗎?因我用緊Sony tv apps 覺得畫質一般,想知道用chromcast 或apple...

appletv and chromecast 肯定靚過tv apps

avsuperman 發表於 2021-12-21 21:20

NETDSL0100 發表於 2021-12-21 18:39
用pioneer lx500有無得咁玩?

我有pioneer lx800同杰科5800,可惜無HDMI 輸入,無得優化,試過用203直入bypass同經內部用料優化的效果,明顯優化後聲画提升唔少
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
查看完整版本: 平反迪迪尼+聲差的聽後感

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。