RyanChan91@G 發表於 2021-11-19 00:44

請教師兄有關Sony A8F與Pioneer SC-LX904 ARC 連接問題

嘗試咗好多次換咗幾條HDMI線 都係用唔到arc音訊回傳 電視都開哂arc功能 睇Netflix 同Disney+都係出唔到聲 有冇師兄可以解答到

AskaLung@FB 發表於 2021-11-19 01:16

冇理由唔得架
我以前用A1 ARC去LX-701
netflix都出到聲同有atmos{:6_141:}
你可以試試,一開始M嗰度arc off左先,之後amp嗰度撳遙控上面嗰個TV制,跟住成部amp熄咗佢,然後再開咗佢,跟住去返HDMI ARC開返着,睇吓會唔會有個search …字樣,如果有就係下一步就應該開得着

RyanChan91@G 發表於 2021-11-19 01:40

AskaLung@FB 發表於 2021-11-19 01:16
冇理由唔得架
我以前用A1 ARC去LX-701
netflix都出到聲同有atmos

有個位音頻TV輸出黑咗開唔到 係唔係關呢個事 所以先冇聲

皇馬廿三 發表於 2021-11-19 08:47

RyanChan91@G 發表於 2021-11-19 01:40
有個位音頻TV輸出黑咗開唔到 係唔係關呢個事 所以先冇聲

我有同樣問題,開關都試過哂,我係Z9D+701

leung133 發表於 2021-11-19 09:13

SONY有個位係「聲音設定」,當中要揀「音響輸出」之類既野,有冇揀呢個?

shrek-01 發表於 2021-11-19 09:17

皇馬廿三 發表於 2021-11-19 08:47
我有同樣問題,開關都試過哂,我係Z9D+701

C Hing
我都係用Sony Z9d同先鋒904
早幾日先開始玩ARC
都搞左好耐先得
原來ARC電視都要去Set音效先得

avsuperman 發表於 2021-11-19 09:20

再用阿拉丁4K碟比較,串流始終声画係比唔上

RyanChan91@G 發表於 2021-11-19 09:34

shrek-01 發表於 2021-11-19 09:17
C Hing
我都係用Sony Z9d同先鋒904
早幾日先開始玩ARC

可唔可以詳細講吓要點做,我已經跟足晒所有步驟,搞咗好耐都係唔得

Foreverwest 發表於 2021-11-19 09:46

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/televisions-projectors-oled-tvs-android-/kd-55a1/articles/00020051

師兄可以參考吓

Foreverwest 發表於 2021-11-19 09:49

另外都有可能係其他HDMI輸入影響,我自己部機就係個有線電視影響連接唔到,一拔除咗有線嘅電源就可以自動接通
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 請教師兄有關Sony A8F與Pioneer SC-LX904 ARC 連接問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。