JP1 發表於 2021-6-15 14:16

cheungliu 發表於 2021-6-13 20:06
唯有諗住用9500h機王用耐d用多d

唯有係咁啦,除左熱漲冷縮嘅啪啪聲問題之外,整體使用體驗都唔錯。

JP1 發表於 2021-6-15 14:19

hangshun 發表於 2021-6-13 20:58
最擔心OLED (55A8H) 消印問題會出現,所以不會選佢

我都係因為a8h嘅反光、燒印同色衰問題,所以先會買X9500H。

cheungliu 發表於 2021-6-15 16:31

JP1 發表於 2021-6-15 14:13
sony可能要等到2022的機,先肯加返VRR。

唉,我仲諗住VRR 2021年可以解決埋

不過今年貨運大亂,X95J香港都唔知8月有無得出
真是注定我要買X90J

而家X90J去K11都是95折再送2000coupon
都即是得26500

5.1外星人 發表於 2021-6-16 00:17

會熱漲冷縮發出啪啪聲
冇呀

leung133 發表於 2021-6-16 09:55

cheungliu 發表於 2021-6-14 02:42
在房度用多數都係睇電影同睇波 燒印問題的確細d

睇波同埋財經台係燒印最大元兇~
最驚出現左個比數個印係電視左上...
利申:用緊55A8H睇戲多

cheungliu 發表於 2021-6-16 11:16

leung133 發表於 2021-6-16 09:55
睇波同埋財經台係燒印最大元兇~
最驚出現左個比數個印係電視左上...
利申:用緊55A8H睇戲多 ...

聽講77台財經仲有會高光字,是OLED 殺手中的第一殺手

cheungliu 發表於 2021-6-16 11:20

6月15號更新
見到匈牙利可以俾哂觀眾入場,有成六萬人,好耐無見過咁多人睇波
立即試下XR喇叭好正
低音以電視喇叭是幾準,BOO果下都好大聲
今年NOWE 4K好似比之前英超好好多,觀眾同草頭都好清

tony019002 發表於 2021-6-16 14:02

cheungliu 發表於 2021-6-16 11:20
6月15號更新
見到匈牙利可以俾哂觀眾入場,有成六萬人,好耐無見過咁多人睇波
立即試下XR喇叭好正

Ching
我都有同感,雖然感覺流暢度都係nowtv好d咁
不過我唔係用Sony, 係LG C1

cheungliu 發表於 2021-6-16 14:06

tony019002 發表於 2021-6-16 14:02
Ching
我都有同感,雖然感覺流暢度都係nowtv好d咁
不過我唔係用Sony, 係LG C1

流暢度當然是插線的nowTV 好好多
但我會話今年now e 4K已經可以同netflix 一樣咁清咁順
師兄部機是OLED C1 靚好多

cheungliu 發表於 2021-6-16 14:07

JP1 發表於 2021-6-15 14:19
我都係因為a8h嘅反光、燒印同色衰問題,所以先會買X9500H。

師兄依幾日用落9500H覺得點
頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34
查看完整版本: (#176有更多XR-65X90J圖)SONY 2021 電視集中討論

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。