avgod 發表於 2021-6-12 20:26

navy115 發表於 2021-6-12 17:55
我都岩岩入咗部75吋X90J 都好正👍

行貨吧 幾錢

navy115 發表於 2021-6-13 00:01

avgod 發表於 2021-6-12 20:26
行貨吧 幾錢

行貨未有尼個尺寸😄

navy115 發表於 2021-6-13 00:02

cheungliu 發表於 2021-6-12 18:12
恭喜巴打
是水機盛x?

yes😁😁

JP1 發表於 2021-6-13 16:37

hangshun 發表於 2021-6-11 23:45
我都應為係,反而SONY機啲腳座撐得太寬,要張好寬既枱先可擺得落部機

係呀,就係因為佢個底座設計,所以我間房先用唔到65吋X9500H。
如果佢個底座係置中,我就買65吋房用。
第一,唔想掛牆。 第二,如果買張好寬嘅電視機櫃(例如:約145cm)會頂住對門,咁出入唔方便和搬物件都唔方便。
如果買65a9g就OK,但係唔抵玩。 所以佢個底座設計限制咗我係55A8H同55X9500H都二選一,最後我揀左55X9500H。
如果我一早知道55X9500H會熱漲冷縮發出啪啪聲,咁可能我會買55A8H,最多再買智能LED燈泡調暗些間房去睇電視。

JP1 發表於 2021-6-13 16:41

cheungliu 發表於 2021-6-12 04:43
profile 好齊整
4K 120HZ 同DV在X90J都是二選一所以你部機已經好好

如果有埋VRR同LFC就好啦,可惜sony唔肯加埋入去。

cheungliu 發表於 2021-6-13 20:04

JP1 發表於 2021-6-13 16:41
如果有埋VRR同LFC就好啦,可惜sony唔肯加埋入去。

Vrr 應該Sony 出問題點都唔加咁
LG 成為左打機最強電視機

cheungliu 發表於 2021-6-13 20:06

係呀,就係因為佢個底座設計,所以我間房先用唔到65吋X9500H。
...

唯有諗住用9500h機王用耐d用多d

hangshun 發表於 2021-6-13 20:58

...

最擔心OLED (55A8H) 消印問題會出現,所以不會選佢

cheungliu 發表於 2021-6-14 02:42

hangshun 發表於 2021-6-13 20:58
最擔心OLED (55A8H) 消印問題會出現,所以不會選佢

在房度用多數都係睇電影同睇波 燒印問題的確細d

JP1 發表於 2021-6-15 14:13

cheungliu 發表於 2021-6-13 20:04
Vrr 應該Sony 出問題點都唔加咁
LG 成為左打機最強電視機

sony可能要等到2022的機,先肯加返VRR。
頁: 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33
查看完整版本: (#176有更多XR-65X90J圖)SONY 2021 電視集中討論

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。