wil-wil 發表於 2020-1-3 19:41

【會後討論】5.1.7擺位盡玩最強四大制式 Denon AVC-X8500H體驗會

https://post76.hk/data/attachment/forum/201912/27/220645j6kfuartdffgfkdv.jpg

四大制式這個這個 Denon 頂班機種獨有,用上不同配搭都有不同層次!! 今次黎到 B&W 玩 700 S2 系列,仲以 X8500H 推,真係一個最高境界 ... 七隻天空聲道,再有埋威廉 Sir 嘅喇叭擺位深入講解,真係完美體現家庭影院最高享受!! 如果出席完都想分享下,或玩緊有野想問都可以係呢個【會後討論】傾傾!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Post76 玩樂網 「爆發影音‧新體驗」

小瑟 發表於 2020-1-3 20:03

Wil總果然快{:1_253:}{:1_253:}{:1_253:}{:1_253:}

NickVong@FB 發表於 2020-1-3 21:50

Wil總仲快手過imax個火箭升空

Ray@_@ 發表於 2020-1-3 22:09

又抽唔中, 心傷{:6_140:}

Davidfwh 發表於 2020-1-3 22:10

Ray@_@ 發表於 2020-1-3 22:09
又抽唔中, 心傷

Me too, 唯有睇賽後檢討啦!

ivan8313 發表於 2020-1-3 23:17

真係巧開心今次被抽中,可以體驗吓新世代音效。很慚愧小弟仲係用緊 7.1 一路心思思想玩吓天空聲道。今次又有威廉 Sir 講解,對四大制式又加深左認識,唔止係紙上談兵,而係能親身感受。

好,入正題……諗唔到一部 AV Amp 推13隻喇叭完全無腳軟,仲好氣好力,抵讚!
個人最深刻印象有兩段
1. John wick 嗰段試 DTS X 同 Auro 3D
2.貨車係身邊經過,我就合埋眼去感受吓,明顯由遠至近,再係身邊經過。

最後多謝 post76 呢次活動,同威廉 Sir

issachar 發表於 2020-1-4 00:16

原本我呢次報名諗住淨係親身目睹一下威廉 Sir 既風采嫁咋 {:6_176:} 因為睇返之前幾次天龍既活動都好後悔冇參加... 大家開心一晚之餘又跟威廉 Sir 學到野~~~ 呢次老虎蟹都報左名先!!!

點知一開機就知瀨野... 8500 + B&W 靚聲咁好正常丫.... 不過呢次體驗會感受既唔係淨係聽下 d 聲有幾澎拜, d 低音有幾咁拳拳到肉... 而係威廉 Sir 親自 set 左兩日... 整套系統出黎個效果, channel 與 channel 既銜接, 不同制式 object-based 環繞聲應有既表現等等... 0係呢次體驗會係完全感受到... 以往不少體驗會都可能強調套機有幾"勁"... 但係0係呢次體驗會就感受到唔一定係掃褲腳同打心口先叫過癮...

由於 Yamaha 唔生性冇得玩 IMAX Enhanced 既關係... 我早兩個月開始已經心思思想轉會... 8500 絕對係 top of the list... 但由於一般用家既 comment 都係睇戲天龍, 要聽埋歌就一定係 Marantz... 所以我仲係 1516....

最後再多謝 POST76 攪呢次活動啦... 又係果句... 真係多得你唔少呀大王.... {:6_176:}

solidsnaker 發表於 2020-1-4 01:52

因錯過了、末能參予!十分可惜!希望再encore! 一個準8500用家的小小新年願望!

kenneth3903 發表於 2020-1-4 07:56

今次抽唔到,我都希望可以再encore! 好想學習4大制式的玩法。

孤身走我路 發表於 2020-1-4 09:39

聽完天龍呢部旗艦級X8500H, 試問,有誰不心動............(要食樹皮日子來臨)
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 【會後討論】5.1.7擺位盡玩最強四大制式 Denon AVC-X8500H體驗會

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。