airforce 發表於 2019-9-13 12:35

中秋節收個箱 Panasonic DP-UB820

星期日手痕痕响英美日Amazon揾下CD,無意中發現英亞部Panasonic DP-UB820做緊少少減價,仲可以直郵香港,貪新鮮情況下就訂一部返嚟取代Sony X700。

英亞做嘢好快手,星期日訂,星期四已經送到上門,前後都唔駛五日,仲快過日亞。

本身已經用緊Sony X700嚟睇4K碟,要求唔高既我就無乜投訴,不過見到UB820既外國評價唔錯,咁就唯有俾佢入屋,並將X700改為响主人房用。

4K UHD BD player,基本都有齊HDR, HDR10+, DV

香港信興好似無代理到呢部,英國買就啱電壓同插頭,應該乜都唔駛搞就用得,我呢部係Assembled in Czech Republic,唔知有呢部機既師兄係咪都係一樣呢?

箱未開,所以未裝機住,留返呢兩三日假期再慢慢試,中秋節快樂!
開箱更新#21

ws1718 發表於 2019-9-13 12:41

alanchu 發表於 2019-9-13 13:19

英國買BR個ZONE唔一樣 有無問題?

airforce 發表於 2019-9-13 14:00

alanchu 發表於 2019-9-13 13:19
英國買BR個ZONE唔一樣 有無問題?

無記錯既話,英國DP-UB820 blu ray係Zone B,4K UHD就無分Region Code,開箱後再confirm{:6_175:}

關大爺 發表於 2019-9-13 14:59

師兄,實際用了幾錢購買{:6_141:}計埋運費

airforce 發表於 2019-9-13 15:04

關大爺 發表於 2019-9-13 14:59
師兄,實際用了幾錢購買計埋運費

連退稅及直郵運費約271英磅,我覺得好抵,不過都要開箱試機先知龍定蟲{:1_333:}

關大爺 發表於 2019-9-13 15:13

airforce 發表於 2019-9-13 15:04
連退稅及直郵運費約271英磅,我覺得好抵,不過都要開箱試機先知龍定蟲 ...

等你出po{:1_333:}

cinemaquette 發表於 2019-9-13 17:52

恭喜 ching,呢部UB820包滿意! 一定不是虫!

cinemaquette 發表於 2019-9-13 17:52

可惜bluray係B區!

airforce 發表於 2019-9-13 19:17

可惜bluray係B區!

無計啦,魚與熊掌,無港行。我就用再舊啲既sony s790嚟睇港版bluray,UB820用嚟睇4K
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 中秋節收個箱 Panasonic DP-UB820

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。