IvanWu@G 發表於 2019-9-22 22:42

airforce 發表於 2019-9-21 23:58
我手頭上應該無又HDR10+及DV並存既碟,大部份4K碟都係HDR,唔知有冇其他師兄有冇試過 ...

我睇新果套哥斯拉, king of the monster 同 Alita 都係..
Dolby Vision 同 HDR 10+ 開左, 佢會開HDR10+ ...有小小煩要出去home . ..off左HDR10+

airforce 發表於 2019-9-23 10:53

aluphones 發表於 2019-9-22 21:49
唔該師兄,我訂左了等送貨!另外想問有冇HDMI線推介?

我自己一直用緊魔獸光纖HDMI 2.1版出電視,魔獸4K鍍銀HDMI入AV AMP,無特別再換其他線來試效果

aluphones 發表於 2019-9-26 15:54

ac388 發表於 2019-9-19 19:19
買這機而不用 Netflix 實在太浪費了。 因在淘寶入會只需要110rmb 可用六個月, 有4K hdr, DV 和 Atmos. ...

Netflix 用電視或UB820播放會較好?

MM622 發表於 2019-9-26 16:25

在Amzon UK 見到不同戶的型號:
Panasonic DP-UB820PanasonicDP-UB820EB

請問有何分別?

MM622 發表於 2019-9-26 16:33

另外請問可以播到以前出的港版Bluray 碟嗎 (6, 7 年前) ?

airforce 發表於 2019-9-26 16:44

MM622 發表於 2019-9-26 16:25
在Amzon UK 見到不同戶的型號:
Panasonic DP-UB820PanasonicDP-UB820EB

我是買DP-UB820EB,而且Seller是Amazon UK,我留意過一段時間,只有Sold by Amazon UK才能直郵至香港,直郵香港是很重要的,因為可以直接扣減20%稅。

另DP-UB820的型號,好像DVD是region free,但都並非Sold by Amazon UK。

airforce 發表於 2019-9-26 16:48

MM622 發表於 2019-9-26 16:33
另外請問可以播到以前出的港版Bluray 碟嗎 (6, 7 年前) ?

呢部英版機,Bluray係region B,港版Bluray一般係region A,你要睇下你啲Bluray碟係咪All region啦

MM622 發表於 2019-9-26 16:57

THX.請問在Amazon 訂 Panasonic DP-UB820EB 到香港如何扣税? 我見到最平的是£289.00 (不包運費), 此價錢是否己不含税?
https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B07D9K6SC1

airforce 發表於 2019-9-26 17:09

MM622 發表於 2019-9-26 16:57
THX.請問在Amazon 訂 Panasonic DP-UB820EB 到香港如何扣税? 我見到最平的是£289.00 (不包運費), 此價錢 ...

Add to Cart,proceed to checkout時,如果佢比你ship香港地址,咁就會自動扣稅,但會加返運費。但留意大部份seller都唔可以ship to HK,我只見Sold by Amazon UK可以。

MM622 發表於 2019-9-26 17:11

airforce 發表於 2019-9-26 17:09
Add to Cart,proceed to checkout時,如果佢比你ship香港地址,咁就會自動扣稅,但會加返運費。但留意大 ...

明白, THX
頁: 1 2 3 4 [5]
查看完整版本: 中秋節收個箱 Panasonic DP-UB820

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。