airforce 發表於 2019-9-16 14:33

關大爺 發表於 2019-9-13 15:13
等你出po
就開個箱嚟睇睇先

跟機係英式三腳插,尾插係8字,咁就可以自行換線

AC 220-240V 50hz,可以直插唔駛煩

Audio HDMI out及Video/Audio HDMI out,聲畫分途,無雙HDMI out就一定唔會入手

內置7.1ch解碼,直接Audio Out,不過我未必會用及試

全機都好膠下,膠感十足,絶對係將貨就價。兩粒開關掣設於機頂

機底都一塊薄金屬片,配防滑膠墊

開機設定,得英文我識睇

簡單望下係咪出到4K,試下4:4:4

再對下係咪bitstream先

無account,暫時唔試住,呢部機我主要睇實體4K碟,日後有機會再試NETFLIX

入隻Harry Porter熱下身先

畫面光度都OK,應該同sony x700差不多

睇下幾段,暫時感覺同x700分別不大,係一啲輕微既surround聲比x700細緻啲,唔知係咪因為x700係用外置switch牛定係自己心理作用{:8_374:}
呢個係UB820

呢個係x700,電話影得差,目測畫面分別不大

以上純綷分享,都未必會再做A/B test。
簡單入去UB820內設置望下,都有唔少設定,日後試到有特別再向各位分享下。

關大爺 發表於 2019-9-16 14:44

睇落幾好咁喎{:1_333:}

percyling 發表於 2019-9-17 02:37

airforce 發表於 2019-9-13 15:04
連退稅及直郵運費約271英磅,我覺得好抵,不過都要開箱試機先知龍定蟲 ...

師兄, 我都有興趣, 請問如何退稅?

airforce 發表於 2019-9-17 10:26

percyling 發表於 2019-9-17 02:37
師兄, 我都有興趣, 請問如何退稅?

响Amazon UK買,只要送貨地址非歐盟地區,check out時會自動扣減20%稅,當然要俾返運費啦,另外,唔係所有賣家都可以ship to HK,睇咗一段時間,Sold by Amazon先可以ship to HK,而且得佢先會一定期咁減價,希望以上幫到你,祝你買到心頭好{:6_149:}

jclove 發表於 2019-9-17 11:57

師兄,請問睇到港版BD 嗎?因為我之前剩落好多港版演唱會BD,希望睇得返!

money17 發表於 2019-9-17 12:03

vincent369 發表於 2019-9-13 21:44
恭喜師兄,最好買美或加拿大版,Panasonic 2K/D 升頻,獨步天下...不過而家好多碟都無區域限制... ...

師兄, 英版不可以2K/D 升頻咩? 唔係兩部機除了電壓不同外其他野一樣?

vincent369 發表於 2019-9-17 13:00

money17 發表於 2019-9-17 12:03
師兄, 英版不可以2K/D 升頻咩? 唔係兩部機除了電壓不同外其他野一樣?

可以,英版藍光B區,美加A區,香港也是A區...不過好多藍光已是全區..DVD也不同區..

另外ub400 已比 x700 畫汁好...

有網站改機全區可以睇睇(付款)...donation ...我冇試..

https://www.regionfreedom.com/index.php/enhanced-firmware/panasonic-blu-ray-players

money17 發表於 2019-9-17 13:21

vincent369 發表於 2019-9-17 13:00
可以,英版藍光B區,美加A區,香港也是A區...不過好多藍光已是全區..DVD也不同區..

另外ub400 已比 x700 ...

謝謝師兄{:1_351:}

ac388 發表於 2019-9-17 16:21

For those who had the 820 n subscribed to 4K Netflix, check out the new TV series ‘The I-land’ . It comes with 4K HDR n Atmos, the picture is sharp n colourful, plus the sound effects is good too.

ac388 發表於 2019-9-17 17:00

另外ub400 已比 x700 ...

絕對同意。 我試了手上超過100隻 Blu-ray, 暫時沒有一隻play不到的
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 中秋節收個箱 Panasonic DP-UB820

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。