vincent369 發表於 2020-5-5 21:45

waitung8 發表於 2020-5-5 19:35
有冇人可以講比我知D+ 係咪姐係行緊DD+

有其他用緊A1 既師兄話,A1 Netflix apps 出唔到Atoms, 提提你Sony 碟機Netflix apps 亦出唔到Atoms.

xyz56789xyz 發表於 2020-5-5 23:10

BenLee1@FB 發表於 2020-5-5 14:52
Apple tv 唔可以hdd 播片, 如果想有埋呢個功能, 應該買xbox 或者shield 呢d 有netflix 認証嘅device.   ...

其實PC都可以聽到ATMOS (要install Dolby Access),如果係HDR MONITOR/TV可以出埋4K

lovemanman 發表於 2020-5-5 23:29

我部2017 LG 65UJ7500睇 netflex已點著了 denon avc8500h的 atmos燈

xyz56789xyz 發表於 2020-5-5 23:49

lovemanman 發表於 2020-5-5 23:29
我部2017 LG 65UJ7500睇 netflex已點著了 denon avc8500h的 atmos燈

2/F 師兄已經提咗
https://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=286430&pid=4459790&fromuid=104393

詳細嘅自檢,FROM Netflix Help

Which devices support Dolby Atmos audio with Netflix?

For exact device models with Dolby Atmos available, please search the Help Center for your device. If Dolby Atmos is available on your device, the models on which it is available will be provided in the features section.

pigpigchan 發表於 2020-5-6 00:38

我p記出到 atmos呀,可能係條線問題

xyz56789xyz 發表於 2020-5-6 14:53

有冇師兄比較過Netflix 同 4K碟,同一部戲聲/畫,分別有幾大?
Netflix有ATMOS嘅4K碟戲唔多,好似Annihilation/流浪地球同時有出碟4K HDR +ATMOS ,2K/HD ATMOS有出碟嘅就The Cloverfield Paradox。
其實之前有銀河守護者1有ATMOS,依家下了架。

waitung8 發表於 2020-5-6 17:13

vincent369 發表於 2020-5-5 21:45
有其他用緊A1 既師兄話,A1 Netflix apps 出唔到Atoms, 提提你Sony 碟機Netflix apps 亦出唔到Atoms. ...

但我問題想知D+係咩{:1_332:}

xyz56789xyz 發表於 2020-5-6 18:03

waitung8 發表於 2020-5-3 23:09
我x2400h 係咪只見D+ 姐係DD+?我用sony 55A1 係咪開唔到atmos

箭頭指著的是"Dolby"標誌,左邊是"Dolby" Digital Plus,中間個係"Dolby" Surround,說明書有解釋。

vincent369 發表於 2020-5-6 18:14

waitung8 發表於 2020-5-6 17:13
但我問題想知D+係咩

見圖

hungsh626 發表於 2020-5-7 15:02

我電視用緊sony x9500g, soundbar用samsung q80r
睇netflix播atmos片時啲聱成日都會窒下窒下咁

有冇人知點解決?{:1_247:}
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13
查看完整版本: Netflix 音效

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。