虾b爱大米 發表於 2018-10-20 14:50

matt88p 發表於 2018-10-20 14:10
如果想升級比es更好聲音, 大前提係想要番JBL呢個聲底, 可以考慮下studio 580....

多謝m兄提點....其實香港比大陸選擇款式更多,價錢都Ok...
剛剛入手Pb2000 5000人仔,見便便地就入手玩下,果然比起無炮又進入另一個境界{:1_264:}

matt88p 發表於 2018-10-20 14:52

虾b爱大米 發表於 2018-10-20 14:50
多謝m兄提點....其實香港比大陸選擇款式更多,價錢都Ok...
剛剛入手Pb2000 5000人仔,見便便地就入手玩下 ...

冇錯不過如果你要真號角, 但係有價錢比較相宜, 選擇真係唔多!

虾b爱大米 發表於 2018-10-20 14:56

xmen 發表於 2018-10-20 14:26
師兄,聽聞廣東順德人獨愛M&K
你試問下matt師兄,佢話佢用過

順德唯獨食諸多講究。
玩音響人士真係無乜幾個咯!

虾b爱大米 發表於 2018-10-20 15:04

matt88p 發表於 2018-10-20 14:52
冇錯不過如果你要真號角, 但係有價錢比較相宜, 選擇真係唔多!

Studio580我都有聽過,但唔知系因為當初環境太大還是AMP力水唔夠,總系覺得聲音怪怪地!
580價錢都幾唔錯架,9K多D....590就比580貴1500左近
但好馬配好鞍這個梗要架啦,唯有慢慢玩慢慢升級啦{:1_249:}

matt88p 發表於 2018-10-20 15:18

虾b爱大米 發表於 2018-10-20 15:04
Studio580我都有聽過,但唔知系因為當初環境太大還是AMP力水唔夠,總系覺得聲音怪怪地!
580價錢都幾唔錯 ...

咁可以考慮下其他牌子, 仲有好多都好聲!!
不過號角要煲, 未煲好可以好難聽!!

xmen 發表於 2018-10-20 15:32

虾b爱大米 發表於 2018-10-20 14:56
順德唯獨食諸多講究。
玩音響人士真係無乜幾個咯!

玩音響真是諸多講究,擺位亦是稍欠一厘米,效果便很遠。。。很遠

虾b爱大米 發表於 2018-10-20 15:40

xmen 發表於 2018-10-20 15:32
玩音響真是諸多講究,擺位亦是稍欠一厘米,效果便很遠。。。很遠

這個我知道,猶如風水,差D就系差一大截{:1_326:}

xmen 發表於 2018-10-20 15:41

———

虾b爱大米 發表於 2018-10-20 15:54

xmen 發表於 2018-10-20 15:41
———

{:1_326:} {:1_326:} 掂啊!X兄{:6_149:}

xmen 發表於 2018-10-20 16:04

錯哂!眼前擺位是美觀,幻象
無法將svs應有下潛力發揮出來
頁: 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35
查看完整版本: 唔知㸃解 ,送左隻十仔來我屋企???#54 樓加4K投開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。