kkp008 發表於 2018-8-27 10:05

kkp008 發表於 2018-8-27 09:59
我考慮緊呢两部,
Panasonic 800H and LG 8500
覺pan. 品貨比较有信心,但无DV、黑位及detail比LG差,及无嘢 ...

再唔系買部平sharp 50寸顶住先

vincent369 發表於 2018-8-27 10:15

kkp008 發表於 2018-8-27 10:05
再唔系買部平sharp 50寸顶住先

Sharp要比D心機,冇一部50吋4K支援HDR,即係回到2013 初出4K spec

hkfnman 發表於 2018-8-27 11:06

我睇投影機都係三米距離都睇一百寸,你真係要同太太傾下呢個問題,買細咗冇得變反大,買大部睇睇下會習慣。
仲有,55吋同65寸呢十寸係硬傷。
我情願買低一級或者舊一個款,我都唔可以買細十寸。

hkfnman 發表於 2018-8-27 11:09

vincent369 發表於 2018-8-27 10:15
Sharp要比D心機,冇一部50吋4K支援HDR,即係回到2013 初出4K spec

聲寶電視基本上而家,同國產品牌一模一樣,如果想用佢,不如喺淘寶買返嚟喇3000文人仔60吋都有HDR

heppy 發表於 2018-8-27 12:13

bb0506 發表於 2018-8-27 07:21
又多野揀左...qled我未有慨念

led機Sony Z9D,三星qled造得幾好,我覺得DV+atmos會跑出,買機前也要留意hdr10+定係DV

虾b爱大米 發表於 2018-8-27 13:44

hkfnman 發表於 2018-8-27 11:09
聲寶電視基本上而家,同國產品牌一模一樣,如果想用佢,不如喺淘寶買返嚟喇3000文人仔60吋都有HDR ...

聲寶宜家就系國產嘢,HDR都仲未完全支持,包括PS4pro的都唔支持咁你就知咩事啦。
70吋先話4000蚊人仔多D,除了個Mon大同埋個價錢抵到癡線之外效果就真係無質無量咯。

bb0506 發表於 2018-8-27 14:20

hkfnman 發表於 2018-8-27 11:06
我睇投影機都係三米距離都睇一百寸,你真係要同太太傾下呢個問題,買細咗冇得變反大,買大部睇睇下會習慣。 ...

講出重點{:1_332:}

bb0506 發表於 2018-8-27 14:21

heppy 發表於 2018-8-27 12:13
led機Sony Z9D,三星qled造得幾好,我覺得DV+atmos會跑出,買機前也要留意hdr10+定係DV ...

兩者有咩分別

cheung2217 發表於 2018-8-27 19:04

新手一問 行貨和水貨分別係咪祇係有保養和冇保養?

heppy 發表於 2018-8-27 19:34

bb0506 發表於 2018-8-27 14:21
兩者有咩分別

如你看uhd4k碟電影,有些會有 dolby vision,有些是hdr,電視及藍光碟機支援才可看{:1_330:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11
查看完整版本: 想問 $20000 樓下 65"LED TV 推薦

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。