bb0506 發表於 2018-8-26 11:05

vincent369 發表於 2018-8-26 09:53
啱啦條link入面有問題部機都係9200,睇睇lg師父建議如何保養,另外如果部機真係陳列左80小時,保養唔洗cut到 ...

不過睇番入面部機寫住使用時間 78小時

個數係咪可以改到?

vincent369 發表於 2018-8-26 11:14

bb0506 發表於 2018-8-26 11:05
不過睇番入面部機寫住使用時間 78小時

個數係咪可以改到?

唔知道,可以係返左廠"check"過再出返呢,以前我去過D鋪有咁講話因為LG check過可以放心....c7約2017年4月開賣...

bb0506 發表於 2018-8-26 19:16

vincent369 發表於 2018-8-26 11:14
唔知道,可以係返左廠"check"過再出返呢,以前我去過D鋪有咁講話因為LG check過可以放心....c7約2017年4月 ...

如果番左廠reset 都幾大獲{:1_336:}

bb0506 發表於 2018-8-26 22:16

vincent369 發表於 2018-8-25 16:46
要平抵玩可以睇睇呢部貨尾65EX600H (VA 60Hz 直下 panel) 性價比好,去價格網睇現金價HKD 12k有找,5年保養 ...

今日同老細行過百記...奶野
話65吋太大 (我牆對牆3m鬆d)
叫我買55吋同買平d ⋯⋯心都碎埋

有冇$15000 55吋既推介?
百記個sale屎係咁推qled {:1_332:}
Pan記又冇得睇

vincent369 發表於 2018-8-26 23:41

真係可惜65吋一D都唔大,55吋會細因睇戲有上下條黑邊
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
65吋 (2.5m- 1080p) (1.25m -4K)
朋友2個月前由50吋換65吋4K, 本來他太太話太大,不過因為平(平過以前50吋),所以冇聲出,之後問她會唔會太大,答唔會!自己好鐘意大畫面,用緊65吋2K,未裝上牆老媽子話大,安裝完,馬上話啱啱好...
你或者可以試下呢招,買呢部65EX600H,夠平,我自己現場睇過真係幾好!慳左D$可以送野比佢....
55吋 55FX800H, 中原比較平,當然最平就直接問價格網...65EX600應該冇機睇(你可以問陳列室/人氣點有冇display)

65EX600 左(VA 60Hz) vs 58EX750 (VA 120Hz今年後繼FX800, 58EX750而家仲有貨3D+4K)
https://youtu.be/NbLk-NKext0

https://youtu.be/7JjtC4HK_dI

heppy 發表於 2018-8-27 00:05

bb0506 發表於 2018-8-26 11:04
Heppy 師兄有冇呢個問題

無咁情形,所以唔知,如重度用者就唔見議用oled,如我起身開著83台聽新聞然後做其他嘢,我都會開省電模色讓屏幕暗點,其他時間正常用

bb0506 發表於 2018-8-27 00:05

vincent369 發表於 2018-8-26 23:41
真係可惜65吋一D都唔大,55吋會細因睇戲有上下條黑邊
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to ...

其實我自己呀媽個邊一直睇緊Sony 55 好似係hx850 6年機左右
距離近過而家新屋 我覺得55真係細左d{:1_332:}

bb0506 發表於 2018-8-27 00:07

heppy 發表於 2018-8-27 00:05
無咁情形,所以唔知,如重度用者就唔見議用oled,如我起身開著83台聽新聞然後做其他嘢,我都會開省電模色讓屏 ...

要就住用...我諗我唔考慮
{:1_329:}

heppy 發表於 2018-8-27 01:04

bb0506 發表於 2018-8-27 00:07
要就住用...我諗我唔考慮

我起身到出門口1個多小時,83台當背景聲,間屋有D聲氣,咁我知oled有機會燒印,由其係睇波同新聞最大機會,愛惜一吓也無可厚非{:1_332:} 各人口味唔同,最重要知道自己要什麼,開心就可以,我只是65吋oled兩萬有交易幾低咁啫,比少咗錢就少兩年保都公道,電器概嘢中獎買到問題機通常一年內有就有,其實電視都好襟玩,每次換電視都係升级換,無話用到壞{:1_253:}

heppy 發表於 2018-8-27 01:13

55FX800H合你個預算,三星qled係靚{:1_344:}
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11
查看完整版本: 想問 $20000 樓下 65"LED TV 推薦

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。