bb0506 發表於 2018-8-30 19:01

hkfnman 發表於 2018-8-30 18:54
買件名貴禮物,賄賂下事頭婆得唔得?

小爆我 side錢{:1_336:}

hkfnman 發表於 2018-8-30 19:03

bb0506 發表於 2018-8-30 19:00
我concern一樣野...就係點解香港冇65fx600 既?
Ex support 唔到hdr10+

今時今日
對應唔到HDR呢個唔係心魔喎
呢個係硬傷

你試下襬出悶悶不樂噉嘅樣,
睇下可唔可以感動到事頭婆。

vincent369 發表於 2018-8-30 21:05

bb0506 發表於 2018-8-30 18:33
呢獲奶到一地都係...
老細見到 p 記 55 fx 700 平 65 fx 700 成皮野叫我唔好諗65
跟住講多兩講話最多比我 ...

其實你太太都好鍚你,批準65EX600入門,已有HDR10,抵玩,要同佢食餐好,65吋跟55吋,差別巨大,絕對海闊天空!!!另一方面所有投影機,只有HDR10,冇HDR10plus/Dolby vision....

cheung2217 發表於 2018-9-3 02:46

vincent369 發表於 2018-8-30 21:05
其實你太太都好鍚你,批準65EX600入門,已有HDR10,抵玩,要同佢食餐好,65吋跟55吋,差別巨大,絕對海闊天空!!! ...

新手一問 想買部65吋4K p記和sony有何推介?

vincent369 發表於 2018-9-3 10:09

cheung2217 發表於 2018-9-3 02:46
新手一問 想買部65吋4K p記和sony有何推介?

睇自己個人喜好同預算, Panasonic 調色柔和D, Sony鮮艷D...65吋型號

Panasonic (HDR10+, HDR10)
OLED 65EZ1000H/ FZ1000H (今個星期話display出呢)
LED 65FX800H/700H, 58EX750H (最平,有3D), (65EX600H+65EX750H, 2款都賣哂)

Sony (DV, HDR10)
OLED 65A1/A8/A9 (網未有HKD)
LED 65Z9D(有3D)/Z9F (網未有HKD), 9000F, 9300E(65吋可能有貨尾), 8500F (冇DV)

師兄可親身到銅記Sogo Panasonic 13樓陳列室睇睇,嗰度有裝天線,可試電視節目,同層旁邊又有AV生活,Sony陳列室又在旁邊另一大厦,可迅速比較不同品牌型號....

cheung2217 發表於 2018-9-3 15:41

vincent369 發表於 2018-9-3 10:09
睇自己個人喜好同預算, Panasonic 調色柔和D, Sony鮮艷D...65吋型號

Panasonic (HDR10+, HDR10)

,唔該哂師兄嘅詳盡解釋

bb0506 發表於 2018-9-3 22:47

cheung2217 發表於 2018-9-3 15:41
,唔該哂師兄嘅詳盡解釋

見到 pan記有部水TH-65FX680C
有冇師兄知幾時有行貨{:1_335:}

Markk 發表於 2018-9-4 09:34

vincent369 發表於 2018-8-27 10:01
可以買到的新機4K+ 3D只有
Sony 65Z9D(~HKD26000)/75Z9D/100Z9D (2016)
VA 120Hz panel 直下, DV, HDR10, ...

太好了, 4k 3d,居然成了絕響{:1_336:}

vincent369 發表於 2018-9-4 19:27

bb0506 發表於 2018-9-3 22:47
見到 pan記有部水TH-65FX680C
有冇師兄知幾時有行貨

呢部一定冇行貨,其他網友話海信代工行android,睇返都唔平,而且15年開始就冇國內機技術支援資料...唔急等到聖誕新年一般都有折扣...

bb0506 發表於 2018-9-5 07:32

vincent369 發表於 2018-9-4 19:27
呢部一定冇行貨,其他網友話海信代工行android,睇返都唔平,而且15年開始就冇國內機技術支援資料...唔急等 ...

我12月要買 因為11月我都裝修好了{:1_332:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]
查看完整版本: 想問 $20000 樓下 65"LED TV 推薦

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。