matt88p 發表於 2017-11-29 18:49

咁我都轉軚,師兄快啲換咗6400先啦, 不過亦都好真心,klipsch真係唔係好捱得好耐,因為而家叫我聽番,先明白咩叫真係爭好遠,最主要係, klipsch真係嘥咗部6400.......

我以前真係用過,冇吹水!!{:1_332:}h

rc1 發表於 2017-11-29 19:00

matt88p 發表於 2017-11-29 17:33
我入門環境,入門喇叭....

{:8_370:} 咪玩喇

MDLP 發表於 2017-11-29 19:05

matt88p 發表於 2017-11-29 18:49
咁我都轉軚,師兄快啲換咗6400先啦, 不過亦都好真心,klipsch真係唔係好捱得好耐,因為而家叫我聽番,   ...

你唔好叫人换喇叭啦
口味嘅嘢人人唔一樣
器材到唔同環境唔同人手中差異極大
一陣换咗4400之後埋JBL
跟住又要换走部4400又何必呢?

RilakkumaLeung 發表於 2017-12-1 09:54

CHING你出PO問得人,你就要知乜野階層既人都可以比意見你,當然佢地個個都係出於善意同埋加上自己既用後感去比意見啦, 有D搵10萬8萬一個月既,佢地用既當然都可以乜都旗艦級啦, 但佢地唔會問你搵幾錢1個月又唔會諗你係咪負擔得起架wor,所以咪推D旗艦野比你囉,人地買老麥可能係散紙,你買完老麥可能已經交唔到租同無飯開啦,咁你跟唔跟佢意見? 另外人地可能閒閒地個音響空間都幾百呎既,你就住喺個幾百呎既公屋單位, 你買完對大座地喇叭可能就喺你2,3呎既前方,咁你又跟唔跟佢買? 每個人既經濟能力同居住環境都不盡相同,玩影音唔可能乜都要覆制人地既器材,咁倒不如你自己問左自己先, 你會預計幾多budget去買amp, 幾多budget買喇叭, 幾多budget買線材補品(選擇性可買可不買), 屋企玩影音既環境大約幾大, 整合得出來既答案,再開多個PO問推介吧啦

Chrisboyboy 發表於 2017-12-1 10:23

RilakkumaLeung 發表於 2017-12-1 09:54
CHING你出PO問得人,你就要知乜野階層既人都可以比意見你,當然佢地個個都係出於善意同埋加上自己既用後感去 ...

呢個師兄講嘢就實際啦,絕對贊同{:6_127:}

funny1 發表於 2017-12-1 11:07

Chrisboyboy 發表於 2017-12-1 10:23
呢個師兄講嘢就實際啦,絕對贊同

Agree x 2,{:6_127:}買老麥係散紙嚟呢句冇得彈{:6_174:}

matt88p 發表於 2017-12-1 12:31

CHING你出PO問得人,你就要知乜野階層既人都可以比意見你,當然佢地個個都係出於善意同埋加上自己既用後感去 ...

絕對認同師兄講法,所以我一開始都叫樓主唔好買amp,淨係可能用6-7000 budget換咗喇叭先.... {:8_390:}

alanadc23 發表於 2017-12-1 13:28

wingz633 發表於 2017-12-5 02:11

Chrisboyboy 發表於 2017-11-28 22:15
4400我喺頂樓買唔要喇叭7830

小弟也是新手,正換新amp,4400正合意,想知師兄所講的頂樓是那兒?感激萬分

galleryng 發表於 2017-12-5 07:10

wingz633 發表於 2017-12-5 02:11
小弟也是新手,正換新amp,4400正合意,想知師兄所講的頂樓是那兒?感激萬分 ...

應該講友誠頂樓,但唔知點解天龍官方網頁唔update吓啲資料,有幾間所謂"特選商戶", 啲資料已經唔啱喇{:6_141:}

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
查看完整版本: 買x4400 定 x6400好??

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。