MDLP 發表於 2017-11-29 15:36

如果祇玩5.1.4
就咁睇嚟4400同6400公別唔大
祇係多2個ch同MIJ分別
不過細6600多過個D&M旗艦先有嘅bass sync
咁就唔洗諗........一定係6600

matt88p 發表於 2017-11-29 15:55

MDLP 發表於 2017-11-29 15:18
叫樓主用原有天龍推studio5都幾高風險
我聽過早兩代中價機推都好焗聲吓

咁呢樣我信你,   咁講一講樓主都係換amp先啦!

matt88p 發表於 2017-11-29 15:58

wman 發表於 2017-11-29 15:24
Matt 兄,根本大家的意思一樣,就是有雞先定有疍先的次序,現在我衹是選Amp 先啫   ...

好!!明白!!你答咗我答案了,Thanks

喺"呢個"post上,你會揀amp先 {:1_326:}

wman 發表於 2017-11-29 16:18

matt88p 發表於 2017-11-29 15:58
好!!明白!!你答咗我答案了,Thanks

喺"呢個"post上,你會揀amp先

以樓主的情況我會咁揀{:1_259:}

matt88p 發表於 2017-11-29 16:25

以樓主的情況我會咁揀

都係,聽完大師講入門denon + studio會焗聲, 加上如果係要玩atmos + auro 3D, 咁真係冇計.....

wman 發表於 2017-11-29 16:33

都係,聽完大師講入門denon + studio會焗聲, 加上如果係要玩atmos + auro 3D, 咁真係冇計........

如以你的影音環境及有旗艦 Amp, 當然揀喇叭,擴散出來的效果絕對正 {:6_139:}

matt88p 發表於 2017-11-29 17:33

wman 發表於 2017-11-29 16:33
如以你的影音環境及有旗艦 Amp, 當然揀喇叭,擴散出來的效果絕對正   ...

我入門環境,入門喇叭.... {:1_332:}

funny1 發表於 2017-11-29 17:46

MDLP 發表於 2017-11-29 15:36
如果祇玩5.1.4
就咁睇嚟4400同6400公別唔大
祇係多2個ch同MIJ分別

Bass sync好似4400都有{:6_143:})但小弟未研究{:6_148:}

funny1 發表於 2017-11-29 17:48

以樓主的情況我會咁揀

係吖,隊啲blue ray入去解唔到atmos嗰啲真係玩少好多嘢,解唔到碼就解唔到碼{:6_140:}{:6_146:}

funny1 發表於 2017-11-29 17:50

都係,聽完大師講入門denon + studio會焗聲, 加上如果係要玩atmos + auro 3D, 咁真係冇計........

似終入門係爭dd嘅,我買4400嗰時都係2400/3400/4400/6400咁比較{:6_143:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
查看完整版本: 買x4400 定 x6400好??

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。