MDLP 發表於 2017-11-5 04:46

matt88p 發表於 2017-11-5 01:26
我就好少用聽歌去計,av amp 聽歌真係好極有限,好似老實講jbl + 金仔,簡直完全兩個世界, 不過係講緊 ...

估你應該係講緊呢個版本
呢個Layla版本係我最喜歡一個
嗰幾支結他同開頭個幾吓超低頻唔易播
如果隻subwoofer睇戲玩到VeVeWeWe
換演唱會根本表現唔到音樂上嘅迅變
p.s. 我用Direct / F.Align EQ / 32bit / sharp filter

5mVgnao1IWQ

MDLP 發表於 2017-11-5 05:02

funny1 發表於 2017-11-5 01:10
小弟反而用歌去試聲底,因為覺得睇戲我未必熟嗰套戲,二來睇戲個氣氛好受十仔影響,有時影響咗自己個判斷 ...

同意師兄用音樂去tune AV system
好多師兄用戲試過晒伙位都唔知
例如低音又大6dB、中置又大4dB、EQ要推到V型.........

alanadc23 發表於 2017-11-5 09:31

matt88p 發表於 2017-11-5 11:26

alanadc23 發表於 2017-11-5 09:31
Jbl 都有分型號同款 唔係隻隻夾金仔都正
一講2聲道 根本就唔係講夾咩唔夾咩 講口味多了

丫Allan 你又玩我啦!!
唔係㗎,   金仔 +jbl電腦喇叭都好好聲㗎!!!!!!
你應該明我講緊反話㗎可???
我梗係知道唔係隻隻JBL都好聲啦,唔通你攞對control 1 pro聽歌會好聲咩??我唔係講緊口未呀,係講緊同一款喇叭(清楚列明例如array) , av amp推, 同2ch amp推,聽2ch根本完全兩個世界,並唔係話佢聽兩聲道無敵,如果要講聽歌口味,咁大把喇叭超正!!!
至於你話auro 3d,我只係講緊我聽過法國妹, 並唔係話denon auro 3d唔得........ 咁又關大蝦細咩事呢???
{:1_332:}
其實成件事我只係話我想試下新款denon啫,同埋真係純粹自己個人口味唔鍾意之前嗰啲denon,正等於以上有好多師兄唔鍾意pioneer一樣...{:8_387:}

黑柴 發表於 2017-11-5 15:49

想問問你會否用天龍部blu-ray機?
因為天龍一套機先出到最好既聲底,同埋要諗夾唔夾自己既喇叭

alanadc23 發表於 2017-11-5 18:05

alanadc23 發表於 2017-11-5 18:56

matt88p 發表於 2017-11-5 21:10

alanadc23 發表於 2017-11-5 18:56
我唔會 因為pioneer 藍光碟機岩我口味

最衰未出4k

下年出lu {:1_326:}

funny1 發表於 2017-11-5 21:36

黑柴 發表於 2017-11-5 15:49
想問問你會否用天龍部blu-ray機?
因為天龍一套機先出到最好既聲底,同埋要諗夾唔夾自己既喇叭 ...

Denon依家係咪唔再出blueray機{:6_136:}見佢官網都冇了{:6_131:}

黑柴 發表於 2017-11-5 22:41

funny1 發表於 2017-11-5 21:36
Denon依家係咪唔再出blueray機見佢官網都冇了

係官網見都仲有- -天龍機用DENON LINK IN好聲好多{:6_126:}
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7
查看完整版本: Pioneer lx901 定 Denon x6400 好呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。