alanadc23 發表於 2017-11-4 12:16

matt88p 發表於 2017-11-4 12:47

咁熟 唔講邊有得笑
你識玩 唔會838 加20萬後級嘅

Yes, 我而家諗緊lexicon RX7

wman 發表於 2017-11-4 13:51

咁熟 唔講邊有得笑
你識玩 唔會838 加20萬後級嘅

天龍無關後级這個設定的嗎 ?

alanadc23 發表於 2017-11-4 14:35

alanadc23 發表於 2017-11-4 14:36

MDLP 發表於 2017-11-4 21:33

有XLR頭唔等於係行真balance
包括貴價真假鬼佬機

funny1 發表於 2017-11-4 21:54

matt88p 發表於 2017-11-4 02:23
所有嘢黐埋一舊,好似一鍋粥笠痴痴,一舊舊!
不過點講都係純粹自己個人感受,可能我小弟唔識聽
同埋 ...

{:6_130:}師兄你係咪聽慣啲快收,快放同聽快歌多{:6_128:}同埋你聽denon時搭咩嗽叭?{:6_141:}

matt88p 發表於 2017-11-5 00:23

funny1 發表於 2017-11-4 21:54
師兄你係咪聽慣啲快收,快放同聽快歌多同埋你聽denon時搭咩嗽叭? ...

我講以上感受,純粹係睇戲, 聽歌另計就唔好講av amp
, 聽過配天龍嘅有 ~ JBL, kef, elac, focal, klipsch, 真心講唔係話撐自己鍾意嘅嘢,不過咁多次真係JBL算係最好,雖然都係覺得唔係好接受到,其他喇叭嗰幾次直頭頂唔住,klipsch + 7200有一次印像中都係唔錯, 但係真心因為嗰時真係好入門所以根本耳仔乜都唔識分辨(雖然依家都唔係好識) ,後尾再聽多兩次配其他喇叭覺得唔得, 總之感覺就係厚得滯,谷住谷住咁,真係冇計純粹個人口味,並唔代表本身部機唔得!!
By the way,再三講明,聽講呢一代真係唔錯,好想試下6400!!

funny1 發表於 2017-11-5 01:10

matt88p 發表於 2017-11-5 00:23
我講以上感受,純粹係睇戲, 聽歌另計就唔好講av amp
, 聽過配天龍嘅有 ~ JBL, kef, elac, focal, klipsc ...

小弟反而用歌去試聲底,因為覺得睇戲我未必熟嗰套戲,二來睇戲個氣氛好受十仔影響,有時影響咗自己個判斷{:6_136:}同埋小弟聽歌多所以反而鐘意用歌去試機{:6_143:}小弟鐘意暖聲多啲,先記反而唔太啱我,但我信百貨應百客,講真四隻牌子個聲底取向都唔同,冇話邊個嬴哂嘅{:6_136:}呢代天記個聲同以前有啲唔同,冇咁厚(粗)聲同細緻咗,但應該都唔係P記嗰種聲嚟。。以上為小弟之愚見
嚟緊有機會聽天龍記住叫佢試auro 3d播演唱會,應該可以比到啲驚喜你{:6_122:}

matt88p 發表於 2017-11-5 01:26

funny1 發表於 2017-11-5 01:10
小弟反而用歌去試聲底,因為覺得睇戲我未必熟嗰套戲,二來睇戲個氣氛好受十仔影響,有時影響咗自己個判斷 ...

我就好少用聽歌去計,av amp 聽歌真係好極有限,好似老實講jbl + 金仔,簡直完全兩個世界, 不過係講緊兩聲道,演唱會另計, auro 3d我都有聽過, 不過係聽Trinnov,有朋友用緊,非常正非常過癮
小弟有一首演唱會歌我自己好鍾意test,Eric Clapton concert裏面有一首歌叫做Layla,佢支結他聲嗰啲清脆感,我用denon聽過真係頂唔到{:1_332:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: Pioneer lx901 定 Denon x6400 好呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。