MDLP 發表於 2017-8-9 07:55

alanadc23 發表於 2017-8-8 22:45
你明嘅

標準示範 星影匯1院

Emax1院唔係用8320

MDLP 發表於 2017-8-9 08:00

wman 發表於 2017-8-8 23:05
師兄部 Crown Dci 8/300 夾 JBL Pro 如何 ?

8320洗乜用DCi?
不如换部LX901直推好過啦
其他喇叭牌子唔敢講
用JBL玩atmos surr唔用P記
祗可以用兩個字型容........無瘾

alanadc23 發表於 2017-8-9 08:22

matt88p 發表於 2017-8-9 10:49

8320洗乜用DCi?
其他喇叭牌子唔敢講

絕對認同901直推仲好

{:6_142:}

可惜佢就係本來由一部901轉咗部5100........錯咗換後級嗰一步嘅次序....... {:9_437:}{:9_437:}{:9_437:}{:9_437:}

wman 發表於 2017-8-9 11:09

8320洗乜用DCi?
其他喇叭牌子唔敢講

大師 ,我嘅問題令你誤會左 ,真唔好意思 ,我是問那師兄 Dci 夾 JBL Pro 如何 ,因我並不知佢用緊乜型號 ,佢有無 8320 我更不知 ,至于 P 記 ,無可否認是ㄧ部绝頂好機 ,因我都用過 89 及 901 {:6_193:}

wman 發表於 2017-8-9 11:13

matt88p 發表於 2017-8-9 10:49
絕對認同901直推仲好

以我所知 ,師兄ㄧ换機是 onkyo 3100 ,㸃解唔直接買 901 ,次序是否你調轉 ,同埋師兄有無用過後级 ,我唔明你的見解 。

matt88p 發表於 2017-8-9 11:41

wman 發表於 2017-8-9 11:13
以我所知 ,師兄ㄧ换機是 onkyo 3100 ,㸃解唔直接買 901 ,次序是否你調轉 ,同埋師兄有無用過後级 ,我 ...

Wman 大師,點解你會問呢??
其實小弟新手一名乜都唔識, 不過好多時唔介意出心幫人手, 只係希望唔好幫完之後反轉豬肚....
不過其實要講原因好簡單,亦都非常單純....
因~為~901~好~過~3100~所~以~咪~換~囉~~~~~!!
後級有點會冇聽過呢......
Ct8150, dci8/300,dci 8/600, lexicon dd8,太多數唔到,甚至一部十萬嘅肥佬dan都有聽過,wman 大師其實想帶出啲咩呢....
不過有一點非常重要,就係我從來冇講過直推會勁過有後級,一定係加後級好啲,只係講緊配搭問題,因為wman大師父你講緊嘅係配搭jbl8320,請wman大師父唔好成日誤會小弟弟一番少少好意!!
{:8_387:}

其實如果wman大師傅有咩唔明,不如你直接打畀我啦, 你有我電話的,電話直接講咪仲好{:1_351:}{:1_253:}

wman 發表於 2017-8-9 12:01

matt88p 發表於 2017-8-9 11:41
Wman 大師,點解你會問呢??
其實小弟新手一名乜都唔識, 不過好多時唔介意出心幫人手, 只係希望唔好幫完 ...

每個人聴感有不同 ,你話唔好唔啱聴咪换 ,其實每個人都ㄧ样 ,我也ㄧ样 ,我更不會評論那些東西好過那些東西!
至于後级方面 ,個人擁有及去其他地方聴天價機是兩回事 ,師兄的言語有侮辱性 ,師兄在此再説甚麼我都不會再回應的 ,謝謝師兄指教。

matt88p 發表於 2017-8-9 12:14

wman 發表於 2017-8-9 12:01
每個人聴感有不同 ,你話唔好唔啱聴咪换 ,其實每個人都ㄧ样 ,我也ㄧ样 ,我更不會評論那些東西好過那些 ...

都叫你直接打畀我,點解仲要講?? 喺度講冇意思,又唔好睇,大人嚟㗎嘛!!!!
{:1_332:}

講到尾你都仲係要誤會我...... 我真係從來冇侮辱過你, 你咁樣屈我會唔會唔係幾好呢???人哋唔知以為我好大問題, 點解你唔喺度講下我幫你搞咗幾多嘢???定還是我需要邀請一group三十幾人一齊話畀你聽你嘅問題???
再者.... 而家唔係講緊有冇後級嘅問題, 你點解會捉住嗰個point呢?? 擁有同無擁有,關咩事呢??最可愛嘅係,你嗰部係純前級,冇後級點推呢大哥???
Yes, 你講得冇錯,真係唔好再回應了,越講你只會自己越肉酸!!

wman 發表於 2017-8-9 13:47

gp250 發表於 2017-8-7 22:55
唔入唔得.........

師兄 ,喇叭安裝好未 ,有乜綫可推介 ?
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: 真正的戲院音效感受

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。