hoyin0116 發表於 2017-5-21 19:54

64audio A18 + 4.4mm 60-65

gavin1995 發表於 2017-5-21 20:58

Popbot2012 發表於 2017-5-21 15:58
咁大聲! 聽完會唔會有耳嗚
我通常70, 最大都係開到75

無阿…你係用緊咩…70幾我係覺得似看緊黒白画…

Justear MH1, Fitear 335,PP8 check唔到、不過整理一下
N40     20Ω、     開80
T8iE     16Ω、      開70-75 
64audio A18 9Ω、     開60-65
Andromeda      12.8Ω、     開30
XBA-Z5            32Ω、     開100-105   

就咁睇我覺得似係Z5超難推的問題…

不過係DMA借3.5 Andromeda聴個陣我記得我係80....

耳膠方面我係用緊Spinfit M size

kawee 發表於 2017-5-21 23:33

我用緊SONY 7506大耳牛 夾1Z 都已經好滿意 部機都係 run左26小時左右

Anya 發表於 2017-5-22 00:47

N40     20Ω、     開80-90

onon4359 發表於 2017-5-22 10:37

我Vega hi gain75度(地鉄內)

kawaiwong 發表於 2017-5-22 11:50

JH16PRO-CM   18 Ohms        LOW GAIN   4.4MM95-105之間

hkgmail 發表於 2017-5-22 14:04

請問有冇師兄試過將K3003改4.4mm頭?

mace 發表於 2017-5-22 16:09

gavin1995 發表於 2017-5-21 20:58
無阿…你係用緊咩…70幾我係覺得似看緊黒白画…

其實我聽pop 30左右 ,Classical 都要成60幾架

gavin1995 發表於 2017-5-22 17:01

onon4359 發表於 2017-5-22 10:37
我Vega hi gain75度(地鉄內)

試左轉hi gain, mp3,flac 75-80; hires需要90

gavin1995 發表於 2017-5-22 19:12

但high gain D聲好似変太多…都係Low gain好味D…
頁: 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31
查看完整版本: 罪大 WM1A 及 WM1Z 磚頭起樓區

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。