truncate 發表於 2016-12-28 12:46

小瑟 發表於 2016-12-26 17:37 static/image/common/back.gif
嘩..............OPPO又唔係我既, 有咩好護丫, 只不過果間公司我又唔知係咩來, 又唔知佢點測試, 自己身邊 ...

pcm邊係咩大媒體丫, 咪又係打份工的廿幾人

truncate 發表於 2016-12-28 12:49

siukeung 發表於 2016-12-28 11:20 static/image/common/back.gif
最好笑 PXM 未求証清楚就拿出話題來誤導用家,同爛平果手法一樣係!!

IT人唔睇pxm你就知咩事

HD_2 發表於 2016-12-28 13:23

luck 發表於 2016-12-24 14:19 static/image/common/back.gif
有好多粉絲唔開心㗎!

證明係假{:6_194:}
(Post76 Android 手機版送出)

jason1969 發表於 2016-12-29 16:54

大家等下廠家OPPO解決問題啦

yuppi 發表於 2016-12-29 19:35

其實新出機有 bug 吾出奇,最重要係廠家有誠意去解決!

chan@76 發表於 2016-12-29 22:02

係 bug 都重叫有個希望有新 firmware 改得到
係 chips physical 限制就玩兩玩係 205 出前賣左佢
跟據比blu ray 機玩的經驗由2006年PS3開始都換左6架定7架機
急號急入UHD 機因人而異,再者大寸數4k flat pannel /投影都未跌倒要即出手
其實有冇資料知道隻UHD 碟係咩格式 e.g. 4K 24f 4:2:2 10 bit 等

事件未發展完,兩架機各自有bug

小瑟 發表於 2016-12-29 23:45

其實我都唔明,不過真係冇心機好似佢咁揾 Bug了,會唔會係佢部203其實係有問題的呢?連我部 Cheap Cheap Sony X8300C都食到4:4:4 12bit喎。

岩岩試埋掛字幕,都 ok呀。

小瑟 發表於 2016-12-29 23:49

chan@76 發表於 2016-12-29 22:02 static/image/common/back.gif
係 bug 都重叫有個希望有新 firmware 改得到
係 chips physical 限制就玩兩玩係 205 出前賣左佢
跟據比blu...

其實4K UHD標準行 4:2:0, HDR 10bit , BT.2020就已經係4K UHD 格式了。 另外有見好多版友對4K.UHD依家既標準規格有 D含糊,揾緊料同大家一次過分享一下咩係4K UHD既標準先。

chan@76 發表於 2016-12-30 00:22

小瑟 發表於 2016-12-29 23:49 static/image/common/back.gif
其實4K UHD標準行 4:2:0, HDR 10bit , BT.2020就已經係4K UHD 格式了。 另外有見好多版友對4K.UHD依家既 ...

就係有冇d碟係唔跟呢個格式去造

chhanthony 發表於 2016-12-30 00:48

chan@76 發表於 2016-12-30 00:22 static/image/common/back.gif
就係有冇d碟係唔跟呢個格式去造

4:2:0係儲存格式,而傳送格式要4:2:2。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11
查看完整版本: Oppo 203 好似出事

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。