chief424 發表於 2016-8-6 21:36

Ccs56084342 發表於 2016-8-6 21:35 static/image/common/back.gif
800都算冇分析,暈!

入耳800,唔係大頭800

Ccs56084342 發表於 2016-8-6 21:41

chief424 發表於 2016-8-6 21:36 static/image/common/back.gif
入耳800,唔係大頭800

哦!原來樓主講入耳!咁全場D耳牛呢?

wai0803 發表於 2016-8-6 21:47

感覺上樓主係鍾意啲重味精嘅聲,同一般玩家嘅喜好好唔同
(Post76 Android 手機版送出)

chief424 發表於 2016-8-6 21:50

Ccs56084342 發表於 2016-8-6 21:41 static/image/common/back.gif
哦!原來樓主講入耳!咁全場D耳牛呢?

耳牛800成炸人去試, 唔排隊冇試, 不過德國佬D野算吧啦, 兩三年買過隻入耳80, 後悔莫及(買番黎一身蟻)

AT力場果隻最貴的耳牛(唔記得左model, 係1100對面), 冇咩feel...好似食素咁

3K黨果隻...唔知點形容, 見個妹妹仔sales靚先去試...又係乃野(都係好在冇買)

我用緊果隻果兩隻耳牛試過, 平果隻同900冇分別所以唔會買, 貴果隻就更加唔會買, 因為佢冇3.5頭
(不過老實講都係試唔到聲, 貴果隻要用佢自家Player, 用唔到我果部)

拜拜暴力果度因為個sales太串同埋冇咩service所以冇試...

不過黎緊電腦展都會買headset, 買黎打機算...始終玩耳牛係向高難度挑戰...對於我呢D窮鬼, 俾人串窮鬼玩音響都係玩入耳算

witon 發表於 2016-8-6 22:53

我發覺900要夾PLAYER
試過UNBALANCE900入N5 會差個04,
但用x1 + BALANCE 900可以好好 ps 只試過聽pop, 同COUNTRY FOLK
同埋隻800都開始降到4xxx, 自己都知長江推後浪

其實你比80蚊係想試D離地野, 你唔試點知岩唔岩自己TASTE

若結他佬係想打846市場, 其實好成功

laikwunho 發表於 2016-8-6 23:26

你評其他牌子既耳機唔掂我唔理你
每個人感受唔同
但我想講...E900m 我都有聽過..都係唔使1分鐘就除左落來
又焗又悶 冇bass 人聲高音又上唔到去咁..可能會幾come 聽既
不過你鐘意d咁既feel 又冇咩野好講既
隻sacd 唔要咪掉落垃圾筒lol
80蚊入場...送埋隻sacd碟 又可以成日係會場聽咁多個試音室同產品
唱4個鐘k 都唔撚止啦墳場爬返上來...就算送隻吳業坤最新cd俾你 都會阿之阿左架啦
(呢隻真係送都唔撚7要)同埋而家d sacd 有層係cd 普通機或者電腦都播到..你唔係唔知哇{:8_369:}
玩入耳? 而家最貴universal 既入耳都去到成3皮啦{:8_390:} 都仲未計dap 同amp或dac 疊埋
玩得起再用個玩字...
煲過既display 都有佢既唔好...萬一你買完返去...煲出來既聲唔同佢個隻
唔通你又去消委會投訴? 你肯定冇咩睇過人地評測akg d 耳牛...個個批次出來d聲都唔同
咁多怨言下年咪唔好去lol....討論區多你一個唔多..少你一個唔少..咪睇到自己好緊要先得架{:8_371:}

chief424 發表於 2016-8-6 23:43

laikwunho 發表於 2016-8-6 23:26 static/image/common/back.gif
每個人感受唔同
但我想講...E900m 我都有聽過..都係唔使1分鐘就除左落來

師兄你唔介意下次留言試下善用Enter鍵, 睇你的文字真係睇得超辛苦

BTW, page 2我咪丟左隻垃圾CD落垃圾桶lor...又要我丟多次

laikwunho 發表於 2016-8-6 23:49

sorry lol
咁...汁返起來...再大力掉多次落去..話曬80蚊
正所謂掉錢落咸水海都有啪一聲
至少要聽到cd盒裂個種聲先抵返曬{:8_389:}
香港中文作文太塗毒我了...成200字先會分一段

chief424 發表於 2016-8-6 23:57

laikwunho 發表於 2016-8-6 23:26 static/image/common/back.gif
每個人感受唔同

再回番你先

點講呢, 可能玩耳機真係有唔同的人, 發燒級的, 或者普普通通聽到歌就算

80蚊, 同其他展覽比, 係貴既, 美食展都只係廿幾30蚊

但係美食展最起碼; 我可以試食晒場內的野, 佢果D係野黎架嗎, 唔會你去試食鮑魚, 佢俾隻素鮑魚你

咁我俾80蚊, 都係想試D離地野100%的功力, 咁我都知場地果D有機會tune好晒, 搞過EQ之類

咁我咪帶自已player去玩, 正常合理

但點解出黎的效果會跌咁大眼鏡? 你貼個牌賣6000, 有咩理由我呢隻3000既會好過你? 一隻牌子係咁兩隻係咁

係我yim尖, 慣左隻耳機D聲, 定係其他原因? 唔敢講

可能D機未煲過唔定, 都可能佢試聽的係次貨, 冇人知

但係同我expect的有落差...

咁我會唔高興就係, 俾80出黎, 送隻垃圾CD俾我, 話就話電腦play到,但係我冇咁既speaker, hi-fi, 你同俾個罐頭我但唔理下我有冇罐頭刀有咩分別? 罐頭仲要係茄汁豆, 但係我想要午餐肉

countryboyhk 發表於 2016-8-7 00:05

一睇標題就知又係你喇...睇黎而家連音響展背後都有龐大陰謀, 人地攪咁大壇野又係為左昆你果 $80 蚊喇. 睇完你成個評論, 我淨係知會場周圍都好嘈> 攪到你試唔到耳機 = 貴價野物非所價 > 全部入耳差評...明曬喇 ! 結論係你對入耳最不落俗套, 你個腦放就係全港最別具一格 {:1_262:}

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=241877

我都係聽入耳, 但我唔會話自己隻野係一隻打曬, 又否定其他品牌既存在價值, 始終每個品牌都有各自己既優點...前幾屆我都有去, 但今年無, 因為會場環境實在太嘈, 太多人, 加上對上個月係日本經已試飽左, 現在無勿購買慾...但我就唔會每檔每隻試5分鐘就話人地D耳機係垃圾, 自己果隻就贏曬, 你當你自己係城城咩 {:1_348:} 純 window shopping 唔想洗錢, 明既 ! 唔駛下下長篇大論黎 justify 自己為何零消費 {:1_260:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 音響展真係搵笨, 完全冇一隻耳機可以聽得入耳...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。