frankiepoon 發表於 2016-6-30 09:48

peter2000325 發表於 2016-6-30 09:47 static/image/common/back.gif
一千蚊二年又幾抵喎
佢係咪會用原廠零件

應該係幫你運返大陸搵LG保{:1_352:}

deeboy 發表於 2016-6-30 09:53

frankiepoon 發表於 2016-6-30 09:23 static/image/common/back.gif
你部Display擺左咁耐, 有冇燒印?
Youtube/Netflix應該可以轉LG Store既地區就裝到~
就算真係裝唔到我都 ...

上年年尾開始擺左幾個月, check過 display左2千個鐘左右, 都係播戲多, check過無燒印.

我上星期先問過蟲蟲啦, 佢無9200貨, C6P又唔知幾時有, 所以唔鬼等佢啦

deeboy 發表於 2016-6-30 09:59

frankiepoon 發表於 2016-6-30 09:18 static/image/common/back.gif
蟲蟲加一千人仔係香港保兩年~
而且OLED長開咁耐, 壽命都唔知得返幾耐...

電器同人都一樣, 你我都唔知有幾長命啦, 邊計到甘多, 早d壞早d有藉口換8K啦, 哈哈

frankiepoon 發表於 2016-6-30 10:00

deeboy 發表於 2016-6-30 09:53 static/image/common/back.gif
上年年尾開始擺左幾個月, check過 display左2千個鐘左右, 都係播戲多, check過無燒印.

我上星期先問過 ...

EG9200比EG9600好既地方係有一個auto既compensation cycle去清燒印
http://www.hdtvtest.co.uk/news/55eg920v-201511164212.htm
Talking about OLED compensation cycle (whose main purpose we understand is to combat image retention), the default one on the LG 920 kicked in upon standby after at least 3 accumulated hours of operation

frankiepoon 發表於 2016-6-30 10:02

deeboy 發表於 2016-6-30 09:59 static/image/common/back.gif
電器同人都一樣, 你我都唔知有幾長命啦, 邊計到甘多, 早d壞早d有藉口換8K啦, 哈哈 ...

講起8K, LG部98" 8K冇晒消息{:1_262:}

peter2000325 發表於 2016-6-30 10:39

frankiepoon 發表於 2016-6-30 09:48 static/image/common/back.gif
應該係幫你運返大陸搵LG保

咁又唔錯喎{:6_138:}

yinlung 發表於 2016-6-30 12:05

Just bought OLED55C6P @ Fortress

$#!(^) - $350 (中銀)- $1300 (w/o Sound Bar)

micma 發表於 2016-6-30 14:39

我就平平地買左9200水尾, HK$24,800 包Curved Sound Bar, 掛Wall架, HK$2000 supermarket coupon, HDMI線, 天線 及500GB 2.5" 外置harddisk 一隻.

peter2000325 發表於 2016-6-30 15:20

micma 發表於 2016-6-30 14:39 static/image/common/back.gif
我就平平地買左9200水尾, HK$24,800 包Curved Sound Bar, 掛Wall架, HK$2000 supermarket coupon, HDMI線,...

我星期日去凶宅睇過,supermarket coupon變到得$1,000{:6_129:}

DCCW 發表於 2016-6-30 16:00

DCCW 發表於 2016-6-28 21:36 static/image/common/back.gif
個SALE真係同我甘講,所以請9200用家証吓,試下用HDMI入係咪真係認唔倒HRD .

啱收到LG CS 電話,原來9200 真的只係支援USB HDR ,9650 就支援埋HDMI 同 USB 輸入,所以唔諗9200 了。
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23
查看完整版本: LG OLED55C6P

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。