設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tony1124w

[1080高清電視] LG OLED55C6P

鉑金玩家

peter2000325 發表於 2016-6-30 09:47
一千蚊二年又幾抵喎
佢係咪會用原廠零件

應該係幫你運返大陸搵LG保

專業玩家

frankiepoon 發表於 2016-6-30 09:23
你部Display擺左咁耐, 有冇燒印?
Youtube/Netflix應該可以轉LG Store既地區就裝到~
就算真係裝唔到我都 ...

上年年尾開始擺左幾個月, check過 display左2千個鐘左右, 都係播戲多, check過無燒印.

我上星期先問過蟲蟲啦, 佢無9200貨, C6P又唔知幾時有, 所以唔鬼等佢啦
TV:LG Oled 55EG9200
AMP:Pioneer SC-LX88
前置:Klipsch KSF-10.5
中置:Klipsch KSF-C5
後置:Klipsch KSF-S5
Atmos : JBL control 1 pro

專業玩家

frankiepoon 發表於 2016-6-30 09:18
蟲蟲加一千人仔係香港保兩年~
而且OLED長開咁耐, 壽命都唔知得返幾耐  ...

電器同人都一樣, 你我都唔知有幾長命啦, 邊計到甘多, 早d壞早d有藉口換8K啦, 哈哈
TV:LG Oled 55EG9200
AMP:Pioneer SC-LX88
前置:Klipsch KSF-10.5
中置:Klipsch KSF-C5
後置:Klipsch KSF-S5
Atmos : JBL control 1 pro

鉑金玩家

deeboy 發表於 2016-6-30 09:53
上年年尾開始擺左幾個月, check過 display左2千個鐘左右, 都係播戲多, check過無燒印.

我上星期先問過 ...

EG9200比EG9600好既地方係有一個auto既compensation cycle去清燒印
http://www.hdtvtest.co.uk/news/55eg920v-201511164212.htm
Talking about OLED compensation cycle (whose main purpose we understand is to combat image retention), the default one on the LG 920 kicked in upon standby after at least 3 accumulated hours of operation

鉑金玩家

deeboy 發表於 2016-6-30 09:59
電器同人都一樣, 你我都唔知有幾長命啦, 邊計到甘多, 早d壞早d有藉口換8K啦, 哈哈 ...

講起8K, LG部98" 8K冇晒消息

黑鑽玩家

frankiepoon 發表於 2016-6-30 09:48
應該係幫你運返大陸搵LG保

咁又唔錯喎
CDP: Marantz SA-7S1 + Antelope OCX
AMP: Marantz SC-7S2
        Marantz MA-9S2 Mono Block
SPK: B&W 803S

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Just bought OLED55C6P @ Fortress

$#!(^) - $350 (中銀)- $1300 (w/o Sound Bar)
Pioneer LX83 Oppo 203
Pro-ject 2xperience sb dc Ortofon quintet black s
Aurender X100 Viard
Devialet D440 pro
Proac D18 SC
HRS-10 OS3
MTB6 Symposium Stillpoints

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

我就平平地買左9200水尾, HK$24,800 包Curved Sound Bar, 掛Wall架, HK$2000 supermarket coupon, HDMI線, 天線 及500GB 2.5" 外置harddisk 一隻.

黑鑽玩家

micma 發表於 2016-6-30 14:39
我就平平地買左9200水尾, HK$24,800 包Curved Sound Bar, 掛Wall架, HK$2000 supermarket coupon, HDMI線,  ...

我星期日去凶宅睇過,supermarket coupon變到得$1,000
CDP: Marantz SA-7S1 + Antelope OCX
AMP: Marantz SC-7S2
        Marantz MA-9S2 Mono Block
SPK: B&W 803S

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

DCCW 發表於 2016-6-28 21:36
個SALE真係同我甘講,所以請9200用家証吓,試下用HDMI入係咪真係認唔倒HRD .

啱收到LG CS 電話,原來9200 真的只係支援USB HDR ,9650 就支援埋HDMI 同 USB 輸入,所以唔諗9200 了。