iMac 發表於 2015-11-12 09:28

kenji00543 發表於 2015-11-12 03:09 static/image/common/back.gif
http://www.hk.onkyo.com/products/info?Pro=HT-S7705

如果地方唔大又無咩錢諗下呢套啦

唔該哂!我之前都諗住如果無痛最好就買套裝機...最衰唔知自己會唔會之後身痕...

iMac 發表於 2015-11-12 09:30

wadee 發表於 2015-11-12 07:34 static/image/common/back.gif
Atmos不可以用高階黎形容
梳化貼牆玩5.1.2啦
即兩隻天花喇叭係頭頂

師兄有咩中階av amp前中置介紹下...我貿貿然走去買覺得實會比人水咁...

天花喇叭我諗要遲下先搞但又想買subwoofer喎{:1_255:}

keekee 發表於 2015-11-12 10:04

iMac 發表於 2015-11-12 09:28 static/image/common/back.gif
唔該哂!我之前都諗住如果無痛最好就買套裝機...最衰唔知自己會唔會之後身痕... ...

師兄,通常上來76多個個最後都身痕嫁{:6_138:}

iMac 發表於 2015-11-12 10:19

keekee 發表於 2015-11-12 10:04 static/image/common/back.gif
師兄,通常上來76多個個最後都身痕嫁

就係囉....越睇越唔對路咁呀而家{:8_387:}

keekee 發表於 2015-11-12 10:21

iMac 發表於 2015-11-12 10:19 static/image/common/back.gif
就係囉....越睇越唔對路咁呀而家

唔緊要既,多有多玩,少有少玩,慢慢換機升級去體會都系一種樂趣來。恭喜師兄你先。{:6_193:}

iMac 發表於 2015-11-12 10:25

keekee 發表於 2015-11-12 10:21 static/image/common/back.gif
唔緊要既,多有多玩,少有少玩,慢慢換機升級去體會都系一種樂趣來。恭喜師兄你先。...

恭喜我開始中毒呀....{:8_401:}

我5.1都未諗掂呀{:8_387:}

hangson 發表於 2015-11-12 10:54

iMac 發表於 2015-11-12 10:25 static/image/common/back.gif
恭喜我開始中毒呀....

我5.1都未諗掂呀

師兄.

其實ATMOS你可以預左位先.玩反射又得, 天花又得.當然天花就爽D啦.   唔一定要即刻玩既. 先預位.
日後肯定你會再上.

AMP 入門就ONKYO 646, 高少少就可以諗下一萬左右既,我覺得P59幾理想. 不過可能會難SET少少.

喇叭 不如JBL 530 +520 + ES10.足夠你爆戲.
再想平DD 爆戲既話, 就傑士. 不過聽D 師兄講係爆得下, 但係吉耳.自己出去聽聽先決定.

十仔, 平平地都有交易.   收部2手玩下先, 有錢升級再上.

{:6_142:}

hangson 發表於 2015-11-12 11:00

唔記得講埋,線材用D平平地得架喇. 冇必要買貴一貴個D.因為你宜家情況都未必聽得出個分別, 要慢慢學.
除非你對係蝙蝠耳(講笑).    慢慢UPGRADE先有樂趣.

先SET好套5.1, 你已經好多野玩.

~嘉輝~ 發表於 2015-11-12 11:27

iMac 發表於 2015-11-12 10:25 static/image/common/back.gif
恭喜我開始中毒呀....

我5.1都未諗掂呀

計計數 onkyo 636646 ~~ 2手 $3k幾左右~~~626   2手2500~~~2對JBL e10 amazon 連運費$2500~~中置jbl STUDIO 520 二手 $2500 夠5CH
有錢就買埋 JBL STUDIO 530 $4300~~~e10上天花~~~或買隻sunfire hrs 8 2手2k幾~~剛好1皮

jackt 發表於 2015-11-12 11:27

最近搵開 Surround Speakers 資料,發現有套唔錯嘅 5.1 喇叭 Cabasse Eole 3 http://www.cabasse.com/en/collection/home-theatre/pack-eole-3-en/ ,靚仔、可承受大功率,細地方啱用,10k 樓下。

頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 想買套5.1筆直10K, 有咩選擇...??

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。