leo25 發表於 2015-11-13 01:29

iMac 發表於 2015-11-13 00:12 static/image/common/back.gif
好好好!多謝指教先!

有師兄指點差好遠呀!

喇叭可以考慮下呢套Wharfedale DX-1 HCP, 現價$3680

http://review.u-audio.com.tw/reviewdetail.asp?reviewid=477

HulkLeung 發表於 2015-11-13 11:04

iMac 發表於 2015-11-12 17:41 static/image/common/back.gif
多謝師兄意見~!我出去嗰時試埋klipsch

iMac兄幾時去試?我都想買Klipsch呀,用緊對Jamo前置時有時無聲出

HulkLeung 發表於 2015-11-13 11:08

matt88p 發表於 2015-11-12 18:18 static/image/common/back.gif
klipsch就去旺角德發地庫試啦,搵Ryan

Matt兄, 如買Klipsch R MKII 前中後置,在呢間買大約幾$, 岩岩前置壞壞地想換曬D喇叭,

~嘉輝~ 發表於 2015-11-13 11:30

HulkLeung 發表於 2015-11-13 11:08
Matt兄, 如買Klipsch R MKII 前中後置,在呢間買大約幾$, 岩岩前置壞壞地想換曬D喇叭, ...

Matt 兄升級,問吓佢有無人認頭套嘢啦 XD

stanley02468 發表於 2015-11-13 12:01

樓主, 我都係新手..

一開頭玩ONKYO 3600...幾千蚊套裝機..
之後慢慢睇多左POST, 識左幾位C HING..

知道左自己想要D咩..

其實二手收返黎既野都唔錯架..

我屋企而家都係玩5.1....就黎上7.1.
老實講, 除左SUB仔同中置係一手買入黎,其他都係二手既...

想入門, 首先要知道自己想點玩...用途先係最緊要...

唔一定下下聽人講用咩咩牌子...
自己試完, 就會知道個聲係點...

同埋如果日後有心玩落去, 唔想走回頭路既話..

amp 真係比較重要...646 真係唔會夠力..

um...不如講下係睇戲多? 聽歌多?打機 定係 咩用途為主...^^"

hangson 發表於 2015-11-13 12:33

其實方間咁多牌子, 而且每個牌子都有自己既味道, 同埋有頂級有入門.   去迎合玩家既要求.
CHING 比既都係意見,自己親耳聽實際D.聽過先知自己咩口味.
E.G.榴槤好多人話正.但我頂唔順.哈哈~~   

先選定機款再諗喇叭.    冇AMP有喇叭都冇用.有AMP 就算得2.1 都有個中享受!

hangson 發表於 2015-11-13 13:17

matt88p 發表於 2015-11-12 18:35 static/image/common/back.gif
唉…c兄不如你得閒來我度試吓嘞,試下646加klipsch,試咗唔掂嘅話方向即刻清晰晒!   唔洗諗646同klipsch !! ...

MATT99P CHING, 我想試. {:6_143:}

matt88p 發表於 2015-11-13 13:55

hangson 發表於 2015-11-13 13:17 static/image/common/back.gif
MATT99P CHING, 我想試.

hangson 兄,講呢D!!
你套嘢高級過我套咁多!

hangson 發表於 2015-11-13 14:02

matt88p 發表於 2015-11-13 13:55 static/image/common/back.gif
hangson 兄,講呢D!!
你套嘢高級過我套咁多!

試野邊有分高級唔高級架.

而且一D都唔高級, 只係口味唔同.{:6_171:}

matt88p 發表於 2015-11-13 14:11

stanley02468 發表於 2015-11-13 12:01 static/image/common/back.gif
樓主, 我都係新手..

一開頭玩ONKYO 3600...幾千蚊套裝機..

我都認同646唔太夠力(如果要求好高情況下)講到佢好衰又未去到,咁嘅價位真係算oK,但大前提都係樓主筆直問題,我個人覺得玩半年至一年,放咗再升級都唔算蝕,仲可以一升級AMP有新驚喜添
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12
查看完整版本: 想買套5.1筆直10K, 有咩選擇...??

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。