jj3380 發表於 2015-11-2 15:23

tam_kk 發表於 2015-11-2 14:44 static/image/common/back.gif
7.1都係坐地喇叭

環境真係一流,不過對surround又真係好似矮咗些少,感覺比椅背擋咗好多聲喎{:6_183:}

wantai288 發表於 2015-11-2 15:32

tam_kk 發表於 2015-11-2 14:44 static/image/common/back.gif
7.1都係坐地喇叭

c兄,好正個場,椅背高過喇叭,我覺得一定冇問題,如果可以參觀下試下甘就正。

蒲東 發表於 2015-11-2 15:45

MDLP 發表於 2015-11-2 10:03 static/image/common/back.gif
可能支報埋呢兩個搖控升降架
會容易尐同老虎攞批文
靜靜雞伸長落嚟又得

早知一早問師兄你啦,呢啲鬼馬吊架實在正。

jj3380 發表於 2015-11-2 15:46

wantai288 發表於 2015-11-2 13:32 static/image/common/back.gif
C兄,我路過姐,唔係想鬧交,你話之前,玩5.1或者7.1冇人覺得有問題,我估

例如一隻飛機由前開始飛到後面,大 ...

我咁啱去買餸路過{:9_431:}

見咁熱閙又入嚟襯下,如果以樓主d相片睇,如果以Atmos準備嚟講確實高左小小,之不過,就算未能降低4隻surround但點講都無理由要由7.2.4轉玩5.2.4掛!再講,香港地地方,個個玩AV嘅燒友都唔多唔少要妥協,不過以樓主目前喇叭擺位嚟講,估計玩Atmos或dts:x嘅效果已經好正,一定好過降低surround後的5.2.4效果。

jj3380 發表於 2015-11-2 15:48

wantai288 發表於 2015-11-2 15:32 static/image/common/back.gif
c兄,好正個場,椅背高過喇叭,我覺得一定冇問題,如果可以參觀下試下甘就正。 ...

吓!呢個反而無問題{:6_158:}

蒲東 發表於 2015-11-2 15:50

wadee 發表於 2015-11-2 07:46 static/image/common/back.gif
仲有幅甘小文

嘩師兄咁都睇到,好眼!

蒲東 發表於 2015-11-2 15:52

Jesus 發表於 2015-11-2 11:19 static/image/common/back.gif
東兄,睇嚟我哋好快又來打攪你

搞好晒一定邀請耶穌兄上來坐坐比啲意見小弟、

蒲東 發表於 2015-11-2 15:54

jj3380 發表於 2015-11-2 11:59 static/image/common/back.gif
到時希望有機會家訪師兄

當然,真係整好後搵成班師兄上來指教。

蒲東 發表於 2015-11-2 15:55

Harry波凸 發表於 2015-11-2 12:06 static/image/common/back.gif
東兄,我搬左屋,都想玩Atmos,希望能再黎見識下!

嘩!梗要啦Harry兄!我整好晒一定搵你呢啲前輩上嚟請教請教。

蒲東 發表於 2015-11-2 15:58

wantai288 發表於 2015-11-2 12:51 static/image/common/back.gif
Ching , 我都係路過, 我玩左鴨毛都一年, 一年內都睇過十套左右鴨毛戲,

裝四隻天花喇叭唔難,把後置落到耳 ...

多謝師兄指教呢。有無機會拜訪你家?又或可否張貼相片出來等我有個參考?
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9
查看完整版本: 終於搞掂ATMOS/DTS:X喇叭,下一步是...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。