freeman2006 發表於 2015-12-9 06:10

wklie 發表於 2015-12-8 23:31 static/image/common/back.gif
I'm still using Denon AVR-3802 Made in Japan...

有冇玩ATMOS ar師兄{:1_338:}

jamesbond 發表於 2015-12-9 11:46

冇話邊隻牌子特別好或差,全部撞手神,睇你命水。

hfceddie 發表於 2015-12-10 00:47

chanherry 發表於 2015-12-8 14:25 static/image/common/back.gif
哈哈…我也加入左你地大軍…去左華茂報到……
少説都去過十次八次(由大角咀計起)
不過天然固障我真係未試 ...

Pioneer 有保等如冇保? 願聞其詳。

smith14 發表於 2015-12-10 01:24

孤身走我路 發表於 2015-11-10 07:26 static/image/common/back.gif
用料仲"輕"咗好多.................

我用4810幾年整咗兩次, 貪佢日本做! 對上一部3200G用咗十幾年都冇事! 今次就是中置冇聲, player用 denon 4010UD有駁denon link! 問friend借過第二D牌子嘅player試就冇事! 而家都吾知是部amp壞定部機嘅firmware有缺陷!灰爆!{:9_418:}
(Post76 Android 手機版送出)

chanherry 發表於 2015-12-10 03:06

smith14 發表於 2015-12-10 01:24 static/image/common/back.gif
我用4810幾年整咗兩次, 貪佢日本做! 對上一部3200G用咗十幾年都冇事! 今次就是中置冇聲, player用 denon...

點會灰爆?4810都服侍左你五年啦…如果用d.link…咁係amp問題,但仲有可能係你接線問題假如你近期有移動過的話!要整其實有咩唔妥?機器黎架嘛有固障好奇咩?整極都壞就話姐……

chanherry 發表於 2015-12-10 03:12

hfceddie 發表於 2015-12-10 00:47 static/image/common/back.gif
Pioneer 有保等如冇保? 願聞其詳。

除非係極少數天生缺陷佢會幫你free,否一般黎講我未見過有朋友行機有保上去大連排係唔洗錢落樓!假如像我咁跌部機落樓…唔洗旨意600蚊搞掂!pioneer同d&m既立場相當唔同…天龍係會保修期內就算人為只要能修佢都會保你!先鋒就傾向搵位入你保修無效…

wadee 發表於 2015-12-10 10:39

chanherry 發表於 2015-12-10 03:12 static/image/common/back.gif
除非係極少數天生缺陷佢會幫你free,否一般黎講我未見過有朋友行機有保上去大連排係唔洗錢落樓!假如像我 ...

囧兄
Pioneer已俾Onkyo收購左轉
新代理Onkyo相信會較好

kelvinchan 發表於 2015-12-10 11:29

chanherry 發表於 2015-12-10 03:12 static/image/common/back.gif
除非係極少數天生缺陷佢會幫你free,否一般黎講我未見過有朋友行機有保上去大連排係唔洗錢落樓!假如像我 ...

囧兄,有可能換個外殼成本真喺好平,又或者個別處理所以先有咁好待遇者 ,

但如果其他師兄喺不幸地撞燒左HDMI插位/喇叭線短路導致燒左等等問題,就算保養期內,

相信任何代理都唔會保證幫你整番兼淨收你幾百蚊掛...

freeman2006 發表於 2015-12-10 11:34

kelvinchan 發表於 2015-12-10 11:29 static/image/common/back.gif
囧兄,有可能換個外殼成本真喺好平,又或者個別處理所以先有咁好待遇者 ,

但如果其他師兄喺不幸地撞燒左H ...

撞燒左HDMI插位/喇叭線短路導致燒左

其實咩情況下會容易出以上問題?散熱唔好定咩原因呢?{:1_263:}

kelvinchan 發表於 2015-12-10 11:45

freeman2006 發表於 2015-12-10 11:34 static/image/common/back.gif
撞燒左HDMI插位/喇叭線短路導致燒左

其實咩情況下會容易出以上問題?散熱唔好定咩原因呢?

我試過開住機換線就瓜左{:6_125:}
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9
查看完整版本: 天龍擴音機入廠整

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。