neopoleon 發表於 2015-10-5 00:30

Denon AVR-X6200W 幾時有得賣?

此機似乎要取代5200W,小弟正要買AV Amp,想知幾時有得賣及幾$?

gowet 發表於 2015-10-5 00:52

老實講, 買6200, 建議你不如比多4千買7200WA 啦!
吾好講聲, 因為暫時沒有得比較, 但旗艦機會保値好多架!
如果手頭吾方便, 不如入部 4200 仲實際啦!

neopoleon 發表於 2015-10-5 01:19

其實我之前正考慮5200W,因已跌價至12k左右,但因沒有DTX:s及其他更新所以放棄。7200WA價位相差比較大成>20k,所以未有考慮。現在都心大心細,其實我聽歌或concert多過睇戲,暫時想一部amp搞掂,遲下再諗將AV及兩聲道分開。

~嘉輝~ 發表於 2015-10-5 03:21

neopoleon 發表於 2015-10-5 01:19 static/image/common/back.gif
其實我之前正考慮5200W,因已跌價至12k左右,但因沒有DTX:s及其他更新所以放棄。7200WA價位相差比較大成>2 ...

咁唔洗等6200 啦,同系同價位馬仔7010啦

孤身走我路 發表於 2015-10-5 06:59

gowet 發表於 2015-10-5 00:52 static/image/common/back.gif
老實講, 買6200, 建議你不如比多4千買7200WA 啦!
吾好講聲, 因為暫時沒有得比較, 但旗艦機會保値好多架!
如 ...

早晨, 7200WA 唔算旗艦機.....{:1_336:}

同真正旗艦級爭好多級!{:1_260:}

至少, 我呢個天龍迷都冇去換呢部"旗艦機"{:1_339:}

patchiu 發表於 2015-10-5 07:07

師兄聽歌睇演唱會多不妨考慮marantz SR7010,佢比到音樂感你{:6_190:}

wil-wil 發表於 2015-10-5 08:40

孤身走我路 發表於 2015-10-5 06:59 static/image/common/back.gif
早晨, 7200WA 唔算旗艦機.....

同真正旗艦級爭好多級!

你心目中嘅旗艦唔會咁快有,死心 la!! {:8_390:}

wil-wil 發表於 2015-10-5 08:44

天龍 X6200W 建議零售價 ... HK$16,980;幾時有!? 我唔清楚但應該唔太耐!!
馬仔 SR7010建議零售價 ... HK$13,980;如果聽演唱會多,重音樂感就馬仔!!
同樣兩部機食曬三個制式,可以兼到玩,講完!!

關大爺 發表於 2015-10-5 09:08

考慮marantz SR7010,聽D師兄講幾好{:6_146:}

孤身走我路 發表於 2015-10-5 12:12

wil-wil 發表於 2015-10-5 08:40 static/image/common/back.gif
你心目中嘅旗艦唔會咁快有,死心 la!!

你心目中嘅旗艦"唔會咁快有"............. (淨係你呢句已經可圈可點, 暗藏唏噓得嚟, 又似有無限訊息欲言又止喎...?){:1_342:}

咦........wil兄, 似乎收到風喎......關於"旗艦"級機???{:1_339:}

頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: Denon AVR-X6200W 幾時有得賣?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。