MDLP 發表於 2015-10-5 19:40

neopoleon 發表於 2015-10-5 14:41 static/image/common/back.gif
上面我提過,小弟係有意遲下整部int amp聽歌用,例如Creek 100A有AV input,可以與AV amp整合共用一對前置 ...

唔係任何喇叭都受到Crown夾到聲
其實唔一定要加後級先做到劇院之聲效果
7200/5010/LX88/7010.....之類推三隻JBL4306
上日本網定約HK$14000送到門口絕對本少利大

gowet 發表於 2015-10-5 20:59

MDLP 發表於 2015-10-5 19:40 static/image/common/back.gif
7200/5010/LX88/7010.....之類推 ...

MDLP C-Hing, 各位C-hing 前輩,

用吾用中置既玩法, 真係要開個新 topic 討論!
希望一個有建設既討論和分享, 會啓發其他 C-hing 多一個玩法!

MDLP 發表於 2015-10-5 21:47

gowet 發表於 2015-10-5 20:59 static/image/common/back.gif
MDLP C-Hing, 各位C-hing 前輩,

用吾用中置既玩法, 真係要開個新 topic 討論!

以上都是小弟實驗引證
因為當年小弟由pro-logic年代
過渡去DVD年代
都諗過唔用中置
當時仲係大牛龜電視
最後比隻Hell freezes over令我放棄

gowet 發表於 2015-10-5 22:31

樓主, MDLP C-hing 話得正確, Crown吾可能推咩喇叭都有戲院聲! 我之前太概括!

但係你如果想買部兩聲道合併機, 再講Crown 都無用!
但响我眼中, 非黑即白, 正統兩聲道器材, 入面setting 同AV器材好吾一樣!

hikaru1971 發表於 2015-10-6 21:53

neopoleon 發表於 2015-10-5 01:19 static/image/common/back.gif
其實我之前正考慮5200W,因已跌價至12k左右,但因沒有DTX:s及其他更新所以放棄。7200WA價位相差比較大成>2 ...

Ching,
我同你一樣又係換AV Amp + 合併機聽歌{:6_176:},找到心水未?
睇你好似對天哥情有獨鐘{:6_178:} ,如果要有鴨毛同dts-x, 我覺得4200都唔錯,留多少少budget去合併機。

我有個奇想{:6_183:} ,dts-x都冇咩聲氣,不如入部舊款flagship如P記LX-88玩住鴨毛先,大家有咩建議?

neopoleon 發表於 2015-10-7 16:39

hikaru1971 發表於 2015-10-6 21:53 static/image/common/back.gif
Ching,
我同你一樣又係換AV Amp + 合併機聽歌,找到心水未?
睇你好似對天哥情有獨鐘{:6_178: ...

仲未決定,還是偏向D牌。希望可以比較6200&4200。
睇到LX88好多正面評價,個價仲落得好快添,小弟個人意見係AV amp = {聲效+數碼制式},聲效各有所好,但制式就要部機support,所以盡量要新型號。
P記已經有LX89,不過就當然唔係呢個價,我亦都唔未有試聽過LX88,所以小弟暫時不考慮P記。

關大爺 發表於 2015-10-7 16:59

neopoleon 發表於 2015-10-7 16:39 static/image/common/back.gif
睇到LX88好多正面評價,個價仲落得好快添,小弟個人意 ...

89好似未出{:6_180:}

gowet 發表於 2015-10-7 17:18

neopoleon 發表於 2015-10-7 16:39 static/image/common/back.gif
睇到LX88好多正面評價,個價仲落得好快添,小弟個人意 ...

樓主, 當年响-友誠輝煌聽過 creek destiny 套裝推Dyna, 播人聲唸吾到咁厚底, 有韻味, 有質有量!
估計可容入現今天龍AV AMP. 但爆吾爆, 就吾敢講.

lookfrance 發表於 2015-10-7 18:36

MDLP 發表於 2015-10-5 19:40 static/image/common/back.gif
7200/5010/LX88/7010.....之類推 ...

好靚仔~

ming2002 發表於 2015-10-7 20:11

gowet 發表於 2015-10-5 13:18 static/image/common/back.gif
我用左呢部野十個月左右, 的確見底!
呢部野吾會有超級聲比倒你! 試問只得 40,000火電容, 威極有個普!

Ching 請問你講緊邊部?馬仔7010?
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: Denon AVR-X6200W 幾時有得賣?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。