jamesbon 發表於 2015-9-3 17:18

alexhhy23 發表於 2015-9-3 16:29 static/image/common/back.gif
Creek 50a同100a, 除左好力d, 仲有咩分別?
(Post76 Android 手機版送出)

2部都有bypass,100a 除左力水好,音樂感同detail 位都好d, 最重要係有ab speaker out,可以玩bi, 但價錢差唔多一倍
或者揾下d 手,naim都幾好

alexhhy23 發表於 2015-9-3 17:58

qq66 發表於 2015-9-3 17:17 static/image/common/back.gif
creek 50a/100a有 av bypass
100a就9k多小小

好,謝謝

alexhhy23 發表於 2015-9-3 17:59

jamesbon 發表於 2015-9-3 17:18 static/image/common/back.gif
2部都有bypass,100a 除左力水好,音樂感同detail 位都好d, 最重要係有ab speaker out,可以玩bi, 但價 ...

唔該晒{:1_347:}
想問知唔知Naim NAIT 5si幾錢左右?

alexhhy23 發表於 2015-9-3 19:38

大家都推介Creek, 唔知MK邊間有得試, 要搵日出去試下先{:1_253:}

除左Creek, 大家仲有冇其他牌子推介? (要有AV Bypass)
Cambridge Audio, Musical Fidelity, NAD 好唔好?

同埋Marantz既AV Amp大家覺得如何?{:1_347:}

Stunyap 發表於 2015-9-3 19:43

同樓主一樣想用中價av amp + int, 本來睇RZ800十50A, 但試聽800又唔是咁好, 都睇緊sr6010 (但未出, 好似比舊款貴), sr5010都是另一選擇

同級有x3200w, a1050,唔知點選擇

cthong 發表於 2015-9-3 21:38

馬仔部8005今日問過吾洗8.5k

homealone 發表於 2015-9-3 21:58

alexhhy23 發表於 2015-9-3 15:32 static/image/common/back.gif
唔該晒,師兄你用邊款kef 5.1, 出去試下隻creek先
(Post76 Android 手機版送出) ...

我推一对R700+R200C+一对旧coda90做后置。我买的时候还没有100A,50A是classAB,100A是classG。听Sales讲,ClassG是class A与AB的结合,比AB好。

Creek在旺角友诚楼上和SSP西九龙中心对面地铺有得试。

jamesbon 發表於 2015-9-3 22:37

alexhhy23 發表於 2015-9-3 17:59 static/image/common/back.gif
唔該晒
想問知唔知Naim NAIT 5si幾錢左右?

Naim 5si 我之前問過要$11k

alexhhy23 發表於 2015-9-3 23:35

Stunyap 發表於 2015-9-3 19:43 static/image/common/back.gif
同樓主一樣想用中價av amp + int, 本來睇RZ800十50A, 但試聽800又唔是咁好, 都睇緊sr6010 (但未出, 好似比 ...

我都有留意SR6010, 如果比SR5010好似係力水好D, 個Audyssey勁D, 好似SUPPORT 9.2, 但唔知粒DAC會唔會好D呢?
因為我budget唔多, 所以多數SR5010, 留番D錢落部INT AMP度.

師兄有冇試過部SR5010?

alexhhy23 發表於 2015-9-3 23:39

cthong 發表於 2015-9-3 21:38 static/image/common/back.gif
馬仔部8005今日問過吾洗8.5k

師兄部馬仔8005得唔得呢?
邊度唔使8.5K?
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 新人求教, 想換AV AMP + 2聲道INT AMP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。