設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: alexhhy23

[請教] 新人求教, 想換AV AMP + 2聲道INT AMP

專業玩家

alexhhy23 發表於 2015-9-3 16:29
Creek 50a同100a, 除左好力d, 仲有咩分別?
(Post76 Android 手機版送出)

2部都有bypass,  100a 除左力水好,音樂感同detail 位都好d, 最重要係有ab speaker out,  可以玩bi, 但價錢差唔多一倍
或者揾下d 手,naim都幾好
Philips 9700
Yamaha 3010
Creek 100A
Dali ikon2
Klipsch rc52
Mirage os2
Rel T5

黃金玩家

qq66 發表於 2015-9-3 17:17
creek 50a/100a有 av bypass
100a就9k多小小

好,謝謝

黃金玩家

jamesbon 發表於 2015-9-3 17:18
2部都有bypass,  100a 除左力水好,音樂感同detail 位都好d, 最重要係有ab speaker out,  可以玩bi, 但價 ...

唔該晒
想問知唔知Naim NAIT 5si幾錢左右?

黃金玩家

大家都推介Creek, 唔知MK邊間有得試, 要搵日出去試下先

除左Creek, 大家仲有冇其他牌子推介? (要有AV Bypass)
Cambridge Audio, Musical Fidelity, NAD 好唔好?

同埋Marantz既AV Amp大家覺得如何?

專業玩家

同樓主一樣想用中價av amp + int, 本來睇RZ800十50A, 但試聽800又唔是咁好, 都睇緊sr6010 (但未出, 好似比舊款貴), sr5010都是另一選擇

同級有x3200w, a1050,唔知點選擇

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

馬仔部8005今日問過吾洗8.5k

黃金玩家

alexhhy23 發表於 2015-9-3 15:32
唔該晒,師兄你用邊款kef 5.1, 出去試下隻creek先
(Post76 Android 手機版送出) ...

我推一对R700+R200C+一对旧coda90做后置。我买的时候还没有100A,50A是classAB,100A是classG。听Sales讲,ClassG是class A与AB的结合,比AB好。

Creek在旺角友诚楼上和SSP西九龙中心对面地铺有得试。

專業玩家

alexhhy23 發表於 2015-9-3 17:59
唔該晒
想問知唔知Naim NAIT 5si幾錢左右?

Naim 5si 我之前問過要$11k
Philips 9700
Yamaha 3010
Creek 100A
Dali ikon2
Klipsch rc52
Mirage os2
Rel T5

黃金玩家

Stunyap 發表於 2015-9-3 19:43
同樓主一樣想用中價av amp + int, 本來睇RZ800十50A, 但試聽800又唔是咁好, 都睇緊sr6010 (但未出, 好似比 ...

我都有留意SR6010, 如果比SR5010好似係力水好D, 個Audyssey勁D, 好似SUPPORT 9.2, 但唔知粒DAC會唔會好D呢?
因為我budget唔多, 所以多數SR5010, 留番D錢落部INT AMP度.

師兄有冇試過部SR5010?

黃金玩家

cthong 發表於 2015-9-3 21:38
馬仔部8005今日問過吾洗8.5k

師兄部馬仔8005得唔得呢?
邊度唔使8.5K?