ming2002 發表於 2015-9-5 00:01

A C Hing is selling Creek 100A at 2nd section now.

alexhhy23 發表於 2015-9-5 00:50

Roksan K2同Naim X2都over budget啵{:1_247:}

jamesbon 發表於 2015-9-5 01:00

$15k 如果唔介意av amp 同int. Amp 都用二手可以玩高幾級{:1_351:}

alexhhy23 發表於 2015-9-5 11:04

jamesbon 發表於 2015-9-5 01:00 static/image/common/back.gif
$15k 如果唔介意av amp 同int. Amp 都用二手可以玩高幾級

我未試過二手,有d驚{:1_332:}
(Post76 Android 手機版送出)

jamesbon 發表於 2015-9-5 15:16

alexhhy23 發表於 2015-9-5 11:04 static/image/common/back.gif
我未試過二手,有d驚
(Post76 Android 手機版送出)

其實無野好驚,好多ching 身痕升級,但二手可遇不可求同埋無得開箱果下{:1_338:}

ivanyiu 發表於 2015-9-5 15:29

我放緊隻 naim xs2 岩你 budget

knul 發表於 2015-9-5 17:39

ming2002 發表於 2015-9-5 00:01 static/image/common/back.gif
A C Hing is selling Creek 100A at 2nd section now.

O個個"不二價".......

西九對面加多一張大牛就有全新啦........................

antonthunder 發表於 2015-9-5 22:29

試過天龍PMA-1520AE,我唔揀馬仔8005,
PMA-1520AE力水好多,八千三唔使,萬伍蚊預算,馬仔av amp加天龍int amp滿意!
Creek 100a可以考慮。

好多中價av amp 都有pre out, powerin, 師兄話想要有multi-channel input去聽下multi-channel SACD. 
我未玩過sacd機,sacd 同藍光唔係用數碼或hdmi就可出多聲道咩?你反而問用模擬,你部sacd機有多聲道模擬輸出?
我用電腦播藍光或sacd iso, 用hdmi或光纖,同軸以經有多聲道。

alexhhy23 發表於 2015-9-6 00:15

antonthunder 發表於 2015-9-5 22:29 static/image/common/back.gif
試過天龍PMA-1520AE,我唔揀馬仔8005,
PMA-1520AE力水好多,八千三唔使,萬伍蚊預算,馬仔av amp加天龍int...

今日出左MK試機, 時間唔多, 只試左馬仔8005同Arcam A29, 一比之下, A29高幾班, 可能好快步cthong師兄後塵{:1_263:} 不過A29貴$3K............

依家D新出既宇宙盤, 係可以用HDMI出SACD multi channel, 不過我部969avi成10年貨仔, 要玩SACD multi channel就只可以用模擬.

antonthunder 發表於 2015-9-6 14:35

alexhhy23 發表於 2015-9-6 00:15 static/image/common/back.gif
今日出左MK試機, 時間唔多, 只試左馬仔8005同Arcam A29, 一比之下, A29高幾班, 可能好快步cthong師兄後塵 ...

Arcam A29都好正,不過祇有pre out冇power in,冇av bypass,買多對喇叭影音分家.
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 新人求教, 想換AV AMP + 2聲道INT AMP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。