jason1969 發表於 2015-9-1 09:21

狗狗R.I.P{:6_148:}

恭喜有新玩具{:6_195:}

redhat 發表於 2015-9-1 09:26

小瑟 發表於 2015-9-1 09:00
WOW, 咁陰公, 真係好似好唔掂咁喎, 話時話, 我自己都未真正試過, 尋日上76-FriendClub駁左機, 都未正式開波 ...

20hz,18hz人耳都聽唔出,但身體感官會感受到,靠耳聽可能要Xmen先分辨到乜khz打乜hz。

ltkeric 發表於 2015-9-1 10:19

多謝師兄分享{:6_128:}

小瑟 發表於 2015-9-1 14:06

redhat 發表於 2015-9-1 09:26 static/image/common/back.gif
20hz,18hz人耳都聽唔出,但身體感官會感受到,靠耳聽可能要Xmen先分辨到乜khz打乜hz。 ...

真係唔知點分好呢~~~~ 20HZ都會FEEL到呢~~~

chanherry 發表於 2015-9-1 18:08

小瑟 發表於 2015-9-1 09:00 static/image/common/back.gif
WOW, 咁陰公, 真係好似好唔掂咁喎, 話時話, 我自己都未真正試過, 尋日上76-FriendClub駁左機, 都未正式開波 ...

哈……向youtube就見大師兄見得多!對話真係第一次{:6_139:} 有啲同明星握手feel添……
回應您的提問,細佬我都係不是木耳就是雪耳…而為何會話懷疑這東東入面係用什麼384bit dac
聽airplay,digital audio就真係和我用過既avamp冇咩分別,包括5010!但假如用部有些小內咸
既transport聽analog direct,的確明顯粗聲粗氣,這是和x5200,nr5010的比較!已經讓賽現在
我前置preout xpa5的了!x5200既2ch analog direct直情番哂黎能和同廠pma比較…

或者會話假如對stereo咁有要求,應該玩純2ch甚至玩膽,但係佢自稱384bit dac powered
這是個突破性的points...不過又碰唔到佢突破之處!

我也很期今次安橋主動撩我地既試聽有乜野聽…雖然我爭唔到櫈仔,但我youtube已經join左76係
賣飛佛的了…

ps:我也只係用啲垃圾transport denon 宇宙盤4010…pure audio 2ch analog rca out

apple1711 發表於 2015-9-1 18:24

小弟部安記608用左5年, 身痕想升級上RZ800, 原定今個星期四日去買.....見到c hing對RZ900咁詳細既用家分享心得, 睇來呢兩日都係諗清楚先出手好d......但RZ800話晒都係中級機,係setting上點都多過5年前既入門608呀?

chanherry 發表於 2015-9-1 18:56

apple1711 發表於 2015-9-1 18:28 static/image/common/back.gif
小弟部安記608用左5年, 身痕想升級上RZ800, 原定今個星期四日去買.....見到c hing對RZ900咁詳細既用家分享 ...

點解要開3層既?

chanherry 發表於 2015-9-1 19:00

apple1711 發表於 2015-9-1 18:27 static/image/common/back.gif
小弟部安記608用左5年, 身痕想升級上RZ800, 原定今個星期四日去買.....見到c hing對RZ900咁詳細既用家分享 ...

點都多過608既!608捱到今日先柴已經超額完成了!
average 3.5years就會無故閃紅或有畫冇聲

apple1711 發表於 2015-9-1 22:51

chanherry 發表於 2015-9-1 18:56 static/image/common/back.gif
點解要開3層既?

sorry呀,公司部電腦hang hang地,按左幾次先出到回覆....點之一出就出左5個,又delete唔到.....真係唔好意思!

apple1711 發表於 2015-9-1 22:54

chanherry 發表於 2015-9-1 19:00 static/image/common/back.gif
點都多過608既!608捱到今日先柴已經超額完成了!
average 3.5years就會無故閃紅或有畫冇聲 ...

咁我部608真係叻豬啦~ 用左5年都無病無痛.....今次想升級上RZ800, 完全因為見佢做promote送atmos speaker.....
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
查看完整版本: RZ900傷心失望開箱文…兼用後心碎感想

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。