samuel8892000 發表於 2015-7-10 21:34

puliarmor 發表於 2015-7-9 14:54 static/image/common/back.gif
有此意,只係貪心想用同價買多件,其實加後級分別會好明顯好大分別嗎?

無錯,係好明顯
(Post76 Android 手機版送出)

Samson2011 發表於 2015-7-10 21:42

puliarmor 發表於 2015-7-10 09:44 static/image/common/back.gif
kordz evx我有睇呢度有人提過,2米長嗎?你之前用咩線換左有咩改善?呢條我都有興趣 ...

之前用 AQ forest

eddychoy04 發表於 2015-7-10 23:52

puliarmor 發表於 2015-7-10 21:17 static/image/common/back.gif
多謝師兄分享心得,後級我想買,只不過最多俾一萬左右啦,s4w mmc7係幾槍幾火幾錢?有無對比過老秦5400?但 ...

W4S MMC7 = > 7槍, 約兩萬。{:6_237:}
老秦冇比較過唔知。
HDMI 之前在我部 Denon X3000 是用低兩級的 AQ Forest, 五舊幾,都可接受,而家仲用緊。
RCA 線用你 budget 以內的就可以了。{:6_182:}

puliarmor 發表於 2015-7-10 23:54

eddychoy04 發表於 2015-7-10 23:59

puliarmor 發表於 2015-7-10 23:54 static/image/common/back.gif
兩萬我唔係甘捨得俾甘多

一萬內五槍只有 XPA-5, 老秦和 Edison 了。{:6_181:}

YYSKY 發表於 2015-7-11 00:11

你自己已然心水清楚,當然2樣都要加啦,要分先後就是加十仔先,用雙十不是換。

puliarmor 發表於 2015-7-11 00:30

wadee 發表於 2015-7-11 18:08

師兄,一分錢一分貨
有心玩,長遠黎講買部較好後級同十仔
如會聽下歌仔,可以諗下神兄5ch後級
十仔真係睇自己口味,你住澳門買又冇香港甘方便
如唔啱賣2手就梗麻煩,唔好心急
Hdmi如聲畫都要有質素最少買條Aq vodka

ctscts888 發表於 2015-7-11 21:25

wadee 發表於 2015-7-11 18:08 static/image/common/back.gif
師兄,一分錢一分貨

你用梗「逛」⋯⋯又推薦「臣記」5ch後級⋯⋯比人⋯⋯咁奇怪既?
試下比部「臣記」你⋯⋯睇你用「臣記」定用「逛」⋯⋯?
睇怕你吊都吊唔切果部⋯⋯丫!

ctscts888 發表於 2015-7-11 21:42

wadee 發表於 2015-7-11 18:08 static/image/common/back.gif
師兄,一分錢一分貨

見你講 HDMI ⋯⋯今日去朋友到玩投投⋯⋯
又試 player ⋯⋯又試 HDMI⋯⋯
主人家舊用梗條好幾年前既 TTL⋯⋯
另友人攞左條 76 熱吹既 魚魚光仟 HDMI⋯⋯
唔試由自可⋯⋯一比較下⋯⋯大 L 鑊⋯⋯
在場6人一至通過⋯⋯條魚魚直頭比下去⋯⋯
馬上拔掉⋯⋯唔吊Q左去唔得!
(P.S. : 帶缐來PK的朋友亦無話可說,丫著無聲,馬上卷都唔卷成埋缐掉入背包了事)
有幾差⋯⋯如下⋯⋯:
光度、色彩力度⋯⋯軟弱無力
色彩暗雅⋯⋯死氣沈沈咁
件頭立體感⋯⋯平平無奇
境深層次⋯⋯完全唔凸出

器材:
Player ~ Oppo 103D
Projector ~ Sim2 D60
(打真軍直入,絕無任何隔幕,唔經 AV amp 直上)
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8
查看完整版本: 加後級定換十仔好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。